BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendületet vett a magyar külkereskedelem

A külkereskedelmi adatainkon is látszik, mennyit jelent, hogy hárommal több munkanap volt egy hónap alatt, az export euróban számított értéke 13, az importé 11 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest augusztusban.

Idén augusztusban az export euróban számított értéke 13, az importé 11 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 157 millió euróval bővült. A forgalom alakulását befolyásolta, hogy 2016 augusztusában hárommal több munkanap volt, mint egy évvel korábban. Az év első nyolc hónapjában a kivitel euró értéke 3,0, a behozatalé 1,4 százalékkal bővült.

Augusztusban a kivitel értéke 7,2, a behozatalé 6,6 milliárd eurót tett ki, a külkereskedelmi többlet 601 millió euró volt.

A kivitel 79, a behozatal 77 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

2016 első nyolc hónapjában a kivitel értéke 60,9, a behozatalé 54,3 milliárd euró, a külkereskedelmi többlet 6,6 milliárd euró volt. Az egy évvel korábbihoz képest a kivitel euró értéke 3,0, a behozatalé 1,4 százalékkal emelkedett, a külkereskedelmi aktívum 1056 millió euróval bővült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.