BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nincs vége a budapesti növekedésnek

Figyelemre méltó emelkedéssel zárta a tavalyi évet a hazai részvénypiac, több mint 30 százalékos teljesítményével a BUX bekerült a világ legjobban teljesítő tőzsdeindexei közé. Ráadásul az idei évet is jól kezdte a hazai piac, újabb történelmi csúcsra kapaszkodott a BUX, és továbbra sem látszik a rali kifulladása.

A múlt hét második felében egy szűk sávban oldalazott, a 32 100 pontos ellenállás alatt. Ha sikerülne ebből a bázisból elindulnia felfelé, az pozitív jelzés lenne a további emelkedés szempontjából.

Nyoma sincs a korrekciónak az OTP esetében, hónapok óta meredeken emelkedik az árfolyam, és az új év ismét lendületet hozott a papírnak. December közepén a 8200 forintos ellenállás áttörésével nyert megerősítést az emelkedő trend, és azóta is töretlenül emelkedik a bankpapír. Az árfolyam 2008 óta nem látott magasságban tartózkodik, és még mindig bőven van tere az emelkedésnek. Rövid távon azonban nem túl vonzó a papír, kezd eltávolodni a rövid távú mozgóátlagoktól az árfolyam, és hamarosan jöhet egy korrekció.

Decemberben sikerült sokat emelkednie a Molnak, szinte egyhuzamban kapaszkodott tíz kereskedési napon, így elérkezett 20 830 forinthoz, ahol ellenállás alakult ki. Ezt a szintet sikerült az év elején áttörnie az olajpapírnak, ezt követően azonban oldalazás kezdődött, és ez jelenleg is tart. Egy kisebb bázist épít az árfolyam, amely jó alapja lehet a további emelkedésnek. A Mol több mint öt éve nem látott magasságokban jár, a 21 350 forintos ellenállás áttörésével 22 500 forintig nyílna tere az emelkedésnek.

December második felében a 6210 forintos ellenállás alatt akadt meg a Richter emelkedése, és január elején sikerült nagy lendülettel kitörnie a gyógyszerpapírnak. Az emelkedés azonban 6500 forintot megközelítve megakadt, és a múlt héten korrekció kezdődött. A 6262 forintnál található húsznapos mozgóátlagot, esetleg a 6210 forintos támaszt tesztelheti vissza az árfolyam, de közép- és hosszú távon emelkedő trendben van a papír, ezért a korrekciókban a fordulós jelzéseket javasolt figyelni.

Kitöréssel indította az évet a Magyar Telekom, a 498 forintos ellenállás áttörésével kapott újabb lendületet az árfolyam. November eleje óta akadályozta az emelkedést ez a szint, de a leküzdésével rövid idő alatt 522 forintig emelkedett a kurzus, megközelítve az 525 forintos ellenállást.

A 2012 közepi osztalékfizetést követően alakult rést töltötte vissza, de most megakadt az emelkedés, és korrekciós fázisban van az árfolyam. Az 502 forintos húsznapos mozgóátlagot is visszatesztelheti a kurzus, ahol ismét a vételi pontokat érdemes keresni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.