BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Plázában segíti az adóbevallást a NAV

Szombat délelőtt bárki pár perc alatt elintézheti szja-bevallását az Eurocenterben. A benyújtási határidő előtti hétvégén a NAV munkatársai a Bécsi úti bevásárlóközpontban várják az ügyfeleket.

Május 22-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról is elérhető új netes felületen.

Szombaton akár bevásárlás előtt is benyújtható a bevallás az Eurocenterben, ahol félnapon keresztül segítenek a NAV munkatársai azoknak, akik még nincsenek túl bevallási tervezetük véglegesítésén. Két nappal a határidő előtt, fél 9-től 1 óráig mindenki megtalálja az adóhivatal pultját a Bécsi út 154-ben, ahol leadható a papíralapú személyijövedelemadó-bevallás, sőt, a szakemberek a bevallás kitöltésében is segítenek. Ezen a napon ügyfélkaput is nyithatnak azok, akik szeretnék a közigazgatási ügyek nagy részét a legegyszerűbben, akár otthonról, saját számítógépükről intézni.

Forrás: MW

Korábban postán, csaknem 820 ezren kapták meg a bevallási tervezetet a NAV-tól. Tanácsos átnézni a tervezetet, illetve elolvasni a mellékelt tájékoztatót, amelyben minden fontos tudnivaló megtalálható. Akiknek visszajár a befizetett adóból vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott mellékletét kell kitölteni és visszaküldeni május 22-ig.

Mindenki, aki maga készít szja-bevallást, vagy a tervezetet fogadja el – sőt még az az egyéni vállalkozó is, aki februárban nem nyilatkozott a felajánlásról – május 22-én éjfélig rendelkezhet adója 1+1 százalékról.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy a felajánlásban, hívják a NAV Általános Tájékoztató Rendszerét. A hivatal munkatársai munkanapokon 8:30-tól 18 óráig, hétvégén 8:30-tól 13:30-ig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.