BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Macron figyelmeztette a briteket

A francia elnök szerint, ha London a Brexit után is hozzá akar férni az EU egységes belső piacához, akkor ennek előfeltételeit is teljesítenie kell. Ezek közé tartozik az unión belüli szabad munkaerőmozgás elvének érvényesítése, a további befizetés az EU-költségvetésbe és az EU-bíróság joghatóságának elismerése.

A francia elnök szerint a brit üzleti szektor csak akkor férhet hozzá maradéktalanul a brit EU-tagság megszűnése után is az Európai Unió egységes belső piacához, ha Nagy-Britannia az ehhez kötődő szabályrendszer egészét teljesíti,

de nem szemezgethet az EU-val folytatandó együttműködés előnyeiből.

Emmanuel Macron (b) és Theresa May / AFP PHOTO / Ludovic MARIN

Emmanuel Macron a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának adott interjút, amelynek egyes részeit a BBC már szombaton ismertette.

A francia elnök, aki csütörtökön tett hivatalos látogatást Nagy-Britanniában, az interjúban kijelenti, hogy London „nem szemezgethet” az EU-val folytatandó együttműködés előnyeiből, ha a Brexit után is hozzá akar férni az EU egységes belső piacához, akkor ennek előfeltételeit is teljesítenie kell.

Ezek közé tartozik az unión belüli szabad munkaerőmozgás elvének érvényesítése, a további befizetés az EU-költségvetésbe és az EU-bíróság joghatóságának elismerése.

https://www.vg.hu/kozelet/brit-pluszpenz-kozos-hatarvedelemre-2-754973/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.