BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassul a kínai szolgáltatóipar növekedése

Négy havi mélypontra lassult márciusban a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme a Caixin gazdaságkutató intézet szerdán közzétett beszerzésimenedzser-indexének nem várt mértékű csökkenése alapján.

Márciusban 52,3 pontra, négy havi mélypontra csökkent a Caixin szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a februári 54,2 pontról. A piac szerény növekedést, 54,5 pontot várt márciusra.

A mutató márciusi csökkenését a beérkezett megrendelések ütemének lassulása, a foglalkoztatás 19 hónapja legalacsonyabb mértékű növekedése és a hat hónapja legalacsonyabb üzleti hangulat idézte elő.

Forrás: dycj / Imaginechina/AFP

A szolgáltatóipari és feldolgozóipari adatok egyesítésével képzett kompozit BMI 51,8 pontra, a szolgáltatóipari BMI-hez hasonlóan szintén négy havi mélypontra csökkent márciusban az előző havi 53,3 pontról. A már korábban közzétett márciusi feldolgozóipari BMI 51,0 pont lett a februári 51,6 pont után.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az 50 pont feletti érték csökkenése a növekedési ütem lassulását tükrözi.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.