BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepően nagyot nőtt az amerikai GDP

Az előző negyedévinél lassúbb, de a várakozások feletti 2,3 százalékos éves ütemben nőtt az idei első negyedévben az USA bruttó hazai terméke.

Az előző negyedévinél lassúbb, de a várakozások feletti 2,3 százalékos éves ütemben nőtt az idei első negyedévben az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) pénteken közzétett első becslése szerint.

Az első negyedévben a BEA első, az adatoknak még nem teljes körére támaszkodó becslése szerint évesítve 2,3 százalékkal nőtt az Egyesült Államok bruttó hazai terméke a negyedik negyedévi 2,9 százalék után.

Elemzők 2,0 százalékos éves GDP-növekedést vártak az első negyedévre, de az első becslés alapján elért 2,3 százalék is a legalacsonyabb növekedési ütem egy éve.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.