BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Világbanknál is javított Magyarország

A Világbank 0,3 százalékponttal 4,1 százalékra javította a magyar gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a januárban publikált értékhez képest – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) szerdán reggel.

Ezzel – több nemzetközi gazdasági-pénzügyi intézmény után a szervezet elemzői is elismerik, hogy a magyar gazdaságpolitika jó irányba tart

– tette hozzá a szaktárca.

A Világbank kedd késő este publikált, Global Economic Prospects című, félévente megjelenő kiadványában hozta nyilvánosságra a legfrissebb prognózisát.

A Világbank épülete
Fotó: AFP

A Nemzetközi Valutaalapot, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankot, majd a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD) követően immár a Világbank szakértői is elismerik a kormány munkahelyteremtésre, adócsökkentésekre és béremelésekre épülő, egyben növekedésösztönző gazdaságpolitikájának eredményeit – írta a Pénzügyminisztérium.

A párizsi székhelyű OECD május végén javította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásait. A szervezet az előző, novemberben kiadott tanulmányban jelzetthez képest 0,8 százalékponttal, 3,6 százalékról 4,4 százalékra emelte idei magyar GDP-növekedési előrejelzését, a 2019-as növekedési előrejelzést pedig 2,8 százalékról 3,6 százalékra emelte.

Több mint 4 százalékkal emelkedett a hazai GDP

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2018 az első negyedévben 4,4 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A növekedéshez elsősorban a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá – derült ki a KSH kedden közölt második becsléséből.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.