BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer gazda csatlakozott már a Magyarok Kenyere programhoz

A szervezők kiemelten fontosnak tartották, hogy a gazdák ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedjenek.

Több mint 5000 gazda adakozott Csongrád megyében 2018-ban a Magyarok Kenyere program keretében. Összesen 9000 kg lisztet tudtak jótékony célra fordítani, mely közel 80 ezer gyermekhez jutott el itthon és a Kárpát-medence területén egyaránt – mondta köszöntő beszédében Farkas Sándor miniszterhelyettes a Magyarok Kenyere program szőregi helyszínén.

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programot 2019-ben minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz). A gyűjtés célja az volt, hogy

különböző civil szervezeteken keresztül minél több rászoruló gyermek jusson őszre olyan élelemhez, amelynek alapja a jó minőségű magyar liszt.

A szervezők kiemelten fontosnak tartották, hogy a gazdák ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedjenek, hiszen ez az egyik alapja a jó élelmiszernek.

Fotó: Pixabay

Az agrártárca miniszterhelyettese elmondta, hogy az idei aratási idény rövidesen véget ér, az őszi árpa, őszi káposztarepce és magborsó betakarítása befejeződött. Farkas Sándor elmondta, hogy Csongrád megyei országgyűlési képviselőként külön öröm számára egy olyan sikeres program záróeseményén felszólani, ahol megmutatkozik a megye gazdáinak összefogása egy jó cél érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.