BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem változik jövőre a Brent olajfajta ára

Kisebb változások lehetnek ugyan, de a termeléscsökkentés nem befolyásolja az átlagárat.

Az északi-tengeri Brent olajfajta jövő évi átlagára nagyjából megegyezik majd jelenlegivel – véli a Goldman Sachs.

A nemzetközi befektetési bank szerint a globális gazdaság növekedésének a lassulása és a geopolitikai aggodalmak nem váltanak ki különösebb hullámokat. Lehetnek természetesen kiugrások bármelyik irányba, de összességében arra lehet számítani, hogy az OPEC érvényben lévő termeléscsökkentése és a palaolajtermelés lassulása ellensúlyozza majd az OPEC szervezetén kívüliek termésnövekedését, illetve a globális olajkereslet jövő évi mérsékelt bővülését.

Fotó: AFP

A Goldman az idei globális olajkereslet-növekedéssel kapcsolatos várakozását napi 1,25 millió hordóról 950 ezer hordóra, a jövő évit napi 1,45 millió hordóról 1,25 millió hordóra fogta vissza.

Szerdán, röviddel 12 óra után 59,20 dolláron jegyezték a Brent hordóját, ami 50 cent (0,84 százalék) csökkenés a keddi záróértékéhez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.