BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett a nyugdíjrendelet: ennyi lesz a novemberi pluszpénz

Az 1,2 százalékos emelés azoknak jár, akik már tavaly is nyugdíjasok voltak.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján 2020. november 1-jétől − 2020. január 1-jei visszamenőleges hatállyal − 1,2 százalékkal hivatalból kell emelni a nyugdíjakat és más, a jogszabályban felsorolt juttatásokat – derül ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből.

November elsejétől 1,2 százalékkal kell emelni a nyugdíjellátásokat, a novemberre járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani.

Emellett az idén január és október közötti hónapokra járó emelés összegét a novemberre járó ellátással egyidejűleg, egy összegben kell folyósítani.

Fotó: Shutterstock

A kompenzáció oka, hogy

a nyugdíjasok esetében számolt infláció 4 százalékra ugrott, és meghaladta a januári szokásos nyugdíjemelés mértékét, ami 2,8 százalék volt.

A 142 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez egy összegben 17 ezer forintot jelent, a havi emelés pedig 1700 forintot, így 20 400 forinttal kapnak többet erre az évre a nyugdíjasok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.