BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezekre az adatokra várunk szerdán

esemény

Kína

Megjelenik a decemberi fogyasztói árindex Kínában, ami egyben az éves inflációról is képet ad. Érdekes módon Kínában az ipari termelői árak emelkedése kevésbé gyűrűzött be a fogyasztói árakba, novemberben éves összehasonlításban 2,3 százalékos inflációs adatot közöltek. Az elemzők szerint decemberben a pénzromlás üteme ráadásul mérséklődhetett, 1,7 százalékos adatközlésre számítanak.

Amerikai Egyesült Államok

Kínával ellentétben az USA-ban elszabadultak az árak, a novemberi 6,8 százalékos inflációs adat után, éves összehasonlításban decemberre az elemzők 7,1 százalékos adatra számítanak. A maginflációt 5,4 százalékosra várják. Az Egyesült Államokban negyven éve nem volt ilyen magas infláció. A drágulást az energiaárak vezették, de a beszerzési láncokban keletkezett fennakadások is árfelhajtó hatással bírtak.

Németország

Kedden teszik közzé Németországban a nagykereskedelmi árindex (WPI) alakulását, amely a nagykereskedők által értékesített áruk árának változását méri. Ez a fogyasztói árinfláció egyik vezető mutatója. Az elemzői várakozások szerint az árindex éves összehasonlításban decemberben 16,8 százalékkal emelkedhetett a novemberi 16,6 százalék után.

Japán

Japánban közzéteszik a gépipari megrendelésállomány decemberi alakulását. Novemberben az előző év azonos időszakához képest még mindig csak 64 százalékos szinten alakult a magánszektor megrendelésállománya, ami még így is mérsékelt javulást jelent az előző hónapokhoz képest.

Eurózóna

Az Eurostat közzéteszi, hogyan alakult az eurózóna ipari termelése novemberben. Az egy hónappal korábbi közlés szerint októberben a vártnál nagyobb mértékben bővült a termelés, de az előző hónaphoz mérve mérsékelt visszaesés volt. Az euróövezet ipari termelése 1,1 százalékkal nőtt októberben szeptemberhez képest, amikor még 0,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel. Havi összehasonlításban az elemzők 0,5 százalékos növekedésre számítanak novemberben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.