BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már 50 ezren nyitottak a Magyar Államkincstárban értékpapírszámlát az Ügyfélkapun keresztül

Meghaladta az 50 ezret azon lakossági ügyfelek száma a Magyar Államkincstárban, akik elektronikus úton, saját ügyfélkapujuk segítségével nyitottak értékpapírszámlát.

A Magyar Államkincstár a közleményében emlékeztet, hogy 2019 júniusa óta van lehetőség elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül értékpapírszámla-nyitásra.

Ezzel már több mint 50 ezren éltek az idei év május elejéig.

Magyar Államkincstár 3d illustration of opened bank treasury full of golden coins
Fotó: Shutterstock

A folyamatokat egyszerűsíti, hogy a WebKincstár, illetve a MobilKincstár-szolgáltatás igénybevételével személyes megjelenés nélkül lehet intézni az állampapírral kapcsolatos ügyeket. Ilyen például a vásárlás, visszavásárlás, vagy a kamatok újrabefektetése.

A 2019-ben kiadott Magyar Állampapír Plusz iránt megnövekedett kereslet, majd

2020-ban a pandémia hatására még erőteljesebb igény jelentkezett az elektronikus szolgáltatások fejlesztésére a lakossági állampapírok piacán is.

A fejlesztésben a kincstár élen jár, piacvezetőnek számít az online állampapír-értékesítésben és a személyes megjelenés nélküli online értékpapír-számlanyitásban is.

A MÁK kiemelte, a szolgáltatás iránt egyre nő az igény,

az elektronikus úton megnyitott számlák száma 2022 első négy hónapjában már meghaladta az előző évi számlanyitások több mint felét.

A Magyar Államkincstárban valamennyi, Magyarországon forgalomban lévő lakossági állampapír megvásárolható és folyamatosan növekszik az ezek iránti kereslet. A Magyar Államkincstárban vásárolt lakossági állampapír-állomány 2021. év végén

meghaladta a 3500 milliárd forintot,

amely teljesítménnyel a Magyar Államkincstár lett az Év Lakossági forgalmazója az Államadósság Kezelő Központ Zrt. 2021-es rangsora szerint - tájékoztatott a MÁK.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.