BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírt közölt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, sokan fellélegezhetnek

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arra számít, hogy márciustól csökken az infláció, év végére pedig egy számjegyűvé zsugorodik.

A várakozások szerint a következő hónaptól csökken az infláció, és az év végére egy számjegyű lesz – mondta Nagy Márton a kormány Facebook-oldalára feltöltött pénteki videóban.

A gazdaságfejlesztési miniszter elmondta, hogy az áremelkedés elleni kormányzati küzdelem jó ideje megkezdődött, és ennek az eredményei most mutatkoznak meg. A kormány gazdaságpolitikai lépései be fognak érni, a globális kínálati sokk enyhül, így a következő hónapokban megindul a pénzromlás mértékének csökkenése.

A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók lökték az egekbe az inflációt, a kormány a jegybankkal együttműködve harcol annak érdekében, hogy letörje

 – hangsúlyozta.

A pénzromlás az év első hónapjában 25 százalék fölé került, ugyanakkor a kormány várakozásai szerint itt tetőzik. A januári adatot még fűtötte az üzemanyagárstop kivezetése, biztató azonban, hogy az élelmiszerek áránál fordulat történt, az csökkenő pályára állt – mondta a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

A miniszter kitért arra is, hogy minél gyorsabban sikerül az inflációt leszorítani, annál nagyobb lehet az idén a reálbér-emelkedés.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.