BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Látványosan halad az új Duna-híd építése, lassan összeér a pályaszerkezet – fotók

Kalocsa polgármestere osztott meg friss képeket közösségi oldalán Magyarország legújabb Duna-hídjának építéséről

Friss fotókat osztott meg a kalocsai Duna-híd építéséről a város polgármestere, Filvig Géza. Ahogy írja, a 2021. június 10-i alapkőletétel óta elképesztően látványosan halad a beruházás.

Kalocsa hid Filvig Geza Fb
Fotó: Facebook / Filvig Géza

A Magyar Építők legutóbb májusban számolt be az építkezésről, amikor a híd elérte a legmagasabb pontját, és megtartották a bokrétaünnepséget. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában, a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésével megvalósuló projektben alvállalkozóként a Hídépítő Zrt. is részt vesz. A munkák állásáról Wunderlich István, a Duna Aszfalt projektvezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a pilon magassága EOMA-rendszerben 129 méter, és egy átlagos Duna-vízszint esetén több mint 40 méterre magasodik a folyam fölé. A pilonszerkezetek 20-20 ferdekábellel függesztik fel a mederhíd feszített főtartószerkezetét.

Kalocsa hid Filvig Geza Fb
Fotó: Facebook / Filvig Géza
Kalocsa hid Filvig Geza Fb
Fotó: Facebook / Filvig Géza

A beruházás a Duna Aszfalt kivitelezésében valósul meg, összesen 91,9 milliárd forintból. A híd, valamint a környező településekhez és az M6-oshoz kapcsoló 512-es és 5124-es út építkezését két alprojektben valósítja meg a magyar út- és hídépítővállalat. A projekt előreláthatólag 2024 nyarán fejeződik be.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.