BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megjelent Magyarország legnagyobb példányszámú gazdasági napilapja

Generációk memóriájába ivódott bele a Világgazdaság, a napilap, amelyre sokan „zöld újságként” emlékeznek. A zöld papírra nyomtatott laphoz ismét hozzájuthat, aki nosztalgiázik, az emlékeit frissítené fel, vagy egyszerűen csak kíváncsi rá.

Újra megjelent nyomtatva a Világgazdaság, amely ezzel egy napig egyértelműen a legnagyobb példányszámú gazdasági napilappá vált – hiszen másik nincsen. Egy napig a napilapok közt is az egyik legnagyobb.

20231002 Budapest VG55 Konferencia Az ötvenöt éves Világgazdaság jubileumi gazdasági konferenciája.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen:  Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, az esemény fővédnöke Szajlai Csaba főszerkesztő
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztője a VG55 konferencián, amelynek védnöke a kormánytag volt. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Aki hozzájutna, siessen, mert egyelőre biztosan nem ismétlődik az alkalom: a tavaly június 30-án utoljára kinyomtatott napilapot a megszokott zöld papíron egyetlen újabb szám erejéig hozták vissza az utód, az online vg.hu munkatársai.

Az alkalom: 55 éve született meg a magyar gazdasági napilap. A kiadvány első oldala az 1968. november 21-i probaszám nyitóoldalát hozza vissza a régi logóval, a hátsó oldal az utolsó számét, amelynek logóját most is őrzi az online Világgazdaság, és a lapszám egésze egy gazdaságtörténeti kirándulás: a sajtómementók gyűjtői számára az első és az utolsó számhoz hasonlóan értékes.

Az 55-ös évfordulóra a Világgazdaság 2023. október 2-án konferenciát szervezett, amelynek védnöke és nyitóelőadója Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter volt, az előadók a magyar gazdasági-pénzügyi élet neves szereplői, és a közönség soraiból akár két másik konferencia előadóit is össze lehetett volna állítani.

Erre az alkalomra 22 ezer példányt nyomtattak a Világgazdaság emlékszámából. A konferencia résztvevői kaptak belőle, majd másnap az országos terjesztésbe is bekerült, a Magyar Nemzetbe behúzva. Korlátozott számban még mindig hozzá lehet jutni a kuriózumhoz. Nem lehet tudni, kézbe fogható és forgatható formában miképpen lehet újra hozzájutni a Világgazdasághoz, mindenesetre online kiadásunkban továbbra is naponta állunk kedves olvasóink rendelkezésére a magyar és a nemzetközi gazdaság híreivel és elemzéseivel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.