A virslifogyasztás Magyarországon éves szinten 34 ezer tonna körül alakul, ebből 10-25 százalék eshet az év utolsó hónapjára – írta szerdán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
A termékek jelentős része még mindig hagyományos, de a kínálat az utóbbi években egyre több új termékkel bővült, és ma már nem is feltétlen ragaszkodik mindenki a szilveszteri virslihez.
A közlemény szerint az ünnepi időszakban a vásárlók a jobb minőségű virslit keresik. A NAK és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a belföldön készült termékeket ajánlják, mert ezek illeszkednek legjobban a magyar fogyasztók elvárásaihoz, megbízhatóak és ellenőrzöttek. Érdemes minél kevesebb összetevőt tartalmazó virslit választani, mert a túl sok adalékanyag minőségromlást okozhat – tették hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.