BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Taxi

Kiderült, melyik taxitársaság lesz a Formula–1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

Idén immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula–1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a Főtaxi lesz.

A magyar Formula–1-es futam az egyik legnépszerűbb hazai sportesemény, 2023-ban négy nap alatt 303 ezer néző kísérte figyelemmel a helyszínen az eseményeket, és várhatóan idén is megtelnek a Hungaroring lelátói.

Taxi
A taxitársaság leszerződött a  Hungaroring Sport Zrt.-vel / Fotó: Főtaxi

A Magyar Nagydíj hazánk egyik legrangosabb rendezvénye, az együttműködés és a Főtaxi célja ezért az utasok gyors, kényelmes és biztonságos kiszolgálása, a futamra történő ki- és bejutás megkönnyítése. A külföldről érkezők is egyszerűen igényelhetik a szolgáltatást, hiszen

a Főtaxi a Budapest Airport hivatalos partnere is egyben,

így aki nagyon gyorsan szeretne eljutni a pályára, akár közvetlenül a reptérről is megközelítheti a versenyhelyszínt. 

Taxirendelés online és telefonon is

A futamra történő kijutást nagyban meghatározza, hogy a taxiszolgáltató saját VIP-sávot is használhat majd. A hazautazást egyszerűsíti továbbá, hogy az utasok a Hungaroring főbejáratával és a Mol-töltőállomással szemben található taxidroszton találják majd a társaság autóit.

Formula–1-es tempóban zajlik a Hungaroring felújítása

A lap emlékeztet rá, hogy a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. konzorciuma tavaly decemberben kezdte el az újabb ütem munkálatait. Néhány hét alatt többek közt 20 ezer köbméter földet mozgattak meg és 5 ezer köbméter betont bontottak el a két cég szakemberei, miközben az első toronydarut is felállították.

A Hungaroringen egy másik építési projekt is zajlik, ennek során a Hungaroring Sport Zrt. megbízásából a Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma egy olyan új, ikonikus bejárati épületet kivitelez, melyben kávézó, shop, porta, műveleti operatív központ és irodaépület is helyet kap.

A fejlesztés második ütemében kerül sor a főépület lebontására, aminek helyére egy költséghatékonyan üzemeltethető, modern főépület kerül, illetve kialakítanak 4 technikai és 36 versenyboxot, a főépülethez tartozó versenyirányítási központtal, vendéglátási és VIP-területekkel, illetve kibővítik és megújítják a paddockterületet is. 

Mindezt úgy kell megvalósítani, hogy a Magyar Nagydíj megrendezése ne kerüljön veszélybe, épp ezért a látványosabb munkákra csak a 2024-es verseny után kell számítani. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.