BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Virágos Magyarország: hazánk az európai verseny soros elnöke

Lezárult a jelentkezés az idén 31. alkalommal meghirdetett környezetszépítő megmérettetésre. A hazai versengésre most még nagyobb figyelem összpontosul, 2024-ben Magyarország tölti be az európai környezetszépítő verseny, az Entente Florale Europe soros elnöki szerepét.

Lezárult a nevezés a Virágos Magyarország idei megmérettetésére, amelyre közel 400 pályázat érkezett. Az ország legismertebb környezetszépítő versenye hamarosan a pályázatok értékelésével és helyszíni zsűrizésssel folytatódik. Az augusztus közepéig tartó értékelési folyamat az őszi, országos díjátadó gálával zárul, ahol kiderül, az egyes települési kategóriákban melyek lesznek 2024 legvirágosabb helyi közösségei, mely önkormányzatok gazdagodnak a több mint 80 szakmai elismerés egyikével. 

Virágos Magyarország
A pályázó kiemelt figyelmet fordítanak a települések virágosítására / Virágos Magyarország

 

Idén is sok települést megmozgat a Virágos Magyarország verseny

A tapasztalatok szerint a pályázók kiemelt figyelmet fordítanak településközpontjaik fejlesztésére, zöldítésére. Így idén is

a Legvirágosabb főtér kategóriára érkezett a legtöbb nevezés

Főtérfelújításra és zöldfelület-fejlesztésre számos pályázati lehetőség adódott az elmúlt években, ennek eredményei már láthatók a hazai településeken. 

Szintén népszerű volt az Év fasora tematikus pályázat is, mely alátámasztja, hogy a települések is fontosnak tartják a zöldvagyon legértékesebb elemeit, a fák gondozását. Hazánkban országszerte számos olyan idős fasort ápolnak, amelyek a településkép meghatározó elemei. A fasorok emellett fontos szerepet töltenek be a klímaadaptációban is, árnyékukkal, párologtatásukkal kellemesebbé teszik környezetüket.

Magyarország a soros elnök

Idén másodszor hirdetnek győztest az Év zöld innovációja kategóriában. Az Energiaügyi Minisztérium egymillió forintos felajánlásával támogatott díjjal a települések fenntarthatósági törekvéseire szeretnék irányítani a figyelmet. A Virágzó közösség díjat az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatja, Az év óvodakertje díjjal kitüntetett település pedig a Belügyminisztérium elismerését veheti majd át szeptemberben. 

Az idei évben Magyarország tölti be az európai környezetszépítő verseny, az Entente Florale Europe soros elnöki szerepét is. Idén két magyar település – Zalakaros és Debrecen – indult az európai megmérettetésen, ahol számos versenyzővel mérik össze a zöldítés terén elért eredményeiket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.