BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, melyek a legjobb hazai cukrászdák, és kik a legfelkapottabb cukrászok – fotók

Összeállt 2024 legjobb cukrászdáinak listája, a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz top 10-es válogatása már harmadik alkalommal kezdődik az óbudai Málna The Pastry Shop nevével, amely miután 2024-ben elnyerte az év legjobb teljesítményéért járó Év Cukrászdája díjat, ezzel Magyarországon a Mihályi Patisserie után második cukrászdaként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best cím viselője is.

Az óbudai Málna The Pastry Shop 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz kiadványban az év legjobb teljesítményéért az Év Cukrászdája díjat, vele a Hungarian Pastry Shop Best of The Best címet másodikként az országban – közölték a válogatás összeállítói.

cukrászda
Az Év Cukrászdája díjat átveszi Kolonics Zoltán cukrászmester / Fotó: Dining Guide

Magyarországon a Mihályi Patisserie kapta meg elsőként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best címet, az óbudai cukrászda előtt két évvel.

Top 10 cukrászda:

  • Málna The Pastry Shop
  • Százéves Cukrászda
  • Auguszt Cukrászda Fény utca
  • Bergmann Cukrászda
  • Chouchou
  • Egy csipet torta
  • Kollázs Brasserie & Bar
  • Gerbeaud Cukrászda
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • The Ritz-Carlton, Budapest
cukrászda
Édes válogatás a Ritz-Carlton cukrászaitól / Fotó: Dining Guide

Az Év cukrászdája

Az ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált. A modern felfogású, francia stílusú üzlet Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Varga Ágnes családi vállalkozásaként működik, akiket a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs újrafogalmazása vezérel. A Málna desszert koncepciói nagy szakértelemmel megalkotott magas minőségű desszertek. A cukrászat érzékenyen összeállított süteményekkel száll a versenybe, signature desszertjei a Kávés-málnás Opera, a „Málna”, a Lactée Karamell-málna, az almás pite és az Esterházy. 

 

Megválasztották az év cukrászát is

Az éttermek kínálatának egyik, ha nem leglátványosabb elemei a tányérdesszertek, azok prezentációja, innovációja és azzal együtt mindenki számára érthető megoldása a vendégélmény magas színvonalú megvalósításához elengedhetetlen. A cukrászdák mellett

a legkreatívabb szakembereket is díjazták a szektorban,

az idei évben a Dining Guide egy új díjjal, az Év Cukrásza Díj odaítélésével ismerte el egy kimagasló éttermi cukrász teljesítményét, aki Budapest egyik legimpozánsabb luxusszállodájának a Four Seasons Hotel Gresham Palace cukrászatának vezető cukrásza, a nemzetközi viszonylatban is meghatározható szakember, Szűcs Árpád.

Szűcs Árpád
Szűcs Árpád frissen elnyert díjával / Fotó: Dining Guide

A díjnyertes cukrász új éttermi desszertjei kiemelkednek a magyar éttermek desszertkínálatából. 

Idén először a Dining Guide külön fejezetben foglalkozott a fenntartható gondolkodású vendéglátóipari egységekkel, a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és működtetést szem előtt tartva.

Az éttermek mellett a cukrászdák között is megszületett a top 10-es lista, amivel továbbra is arra szeretnék ösztönözni a hazai vendéglátókat, hogy folyamatosan edukálják kollégáikat, keressék azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kompromisszumok nélkül csökkenthető a környezeti lábnyomuk

Fenntartható cukrászdák 

  • Chouchou
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • Apátsági Rege Cukrászda
  • Erdős És Fiai 
  • Ideál Desszert
  • Jardin
  • La Téne
  • Lujza & Koriander
  • Mon Petit Dessert Boutique
  • Vaj
Málna The Pastry Shop - Kolonics Zoltán
Szűcs Árpád
Málna The Pastry Shop
Bergmann Cukrászda
Egy csipet torta
Mihályi Patisserie
Chouchou
Gerbeaud Cukrászda
Auguszt Cukrászda
The-Ritz-Carlton-Budapest

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.