Az óbudai Málna The Pastry Shop 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz kiadványban az év legjobb teljesítményéért az Év Cukrászdája díjat, vele a Hungarian Pastry Shop Best of The Best címet másodikként az országban – közölték a válogatás összeállítói.
Magyarországon a Mihályi Patisserie kapta meg elsőként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best címet, az óbudai cukrászda előtt két évvel.
Az Év cukrászdájaAz ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált. A modern felfogású, francia stílusú üzlet Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Varga Ágnes családi vállalkozásaként működik, akiket a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs újrafogalmazása vezérel. A Málna desszert koncepciói nagy szakértelemmel megalkotott magas minőségű desszertek. A cukrászat érzékenyen összeállított süteményekkel száll a versenybe, signature desszertjei a Kávés-málnás Opera, a „Málna”, a Lactée Karamell-málna, az almás pite és az Esterházy. |
Az éttermek kínálatának egyik, ha nem leglátványosabb elemei a tányérdesszertek, azok prezentációja, innovációja és azzal együtt mindenki számára érthető megoldása a vendégélmény magas színvonalú megvalósításához elengedhetetlen. A cukrászdák mellett
a legkreatívabb szakembereket is díjazták a szektorban,
az idei évben a Dining Guide egy új díjjal, az Év Cukrásza Díj odaítélésével ismerte el egy kimagasló éttermi cukrász teljesítményét, aki Budapest egyik legimpozánsabb luxusszállodájának a Four Seasons Hotel Gresham Palace cukrászatának vezető cukrásza, a nemzetközi viszonylatban is meghatározható szakember, Szűcs Árpád.
A díjnyertes cukrász új éttermi desszertjei kiemelkednek a magyar éttermek desszertkínálatából.
Idén először a Dining Guide külön fejezetben foglalkozott a fenntartható gondolkodású vendéglátóipari egységekkel, a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és működtetést szem előtt tartva.
Az éttermek mellett a cukrászdák között is megszületett a top 10-es lista, amivel továbbra is arra szeretnék ösztönözni a hazai vendéglátókat, hogy folyamatosan edukálják kollégáikat, keressék azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kompromisszumok nélkül csökkenthető a környezeti lábnyomuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.