BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Ráhel: Budapest megfizethető luxusa komoly vonzerő

Megfizethetetlenné váltak a híres nyugati desztinációk, emiatt egyre többen keresik és fedezik fel az olyan új, rejtett kincseket, mint Budapest. A magyar főváros az elérhető, megfizethető luxust képviseli a vonzerők sokaságával, a Dunától az épített örökségen át a sokszínű éttermi palettáig, a megújuló kulturális attrakcióival és olyan felső kategóriás szállodákkal, amelyekért Párizsban ma egy nullával többet kell fizetni – mondta Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója a Trend FM Turizmus.com című műsorában.

Helyzetbe hozhatja a luxusszínvonalat megfizethető áron kínáló budapesti szolgáltatókat a klasszikus nyugat-európai úti célok megdrágulása – mutatott rá Orbán Ráhel a magyar főváros történelmi lehetőségére a turisztikai piacon a szakmai portál podcastjében.

Orbán Ráhel / Fotó: BDPST Group

Budapesten már rég nem a turisták számán, hanem azok összetételén kell dolgozni, hogy 

az évről évre egyre jobb számokat produkáló fővárosunk ne csak olcsó desztinációként és bulihelyszínként éljen a köztudatban 

– összegezte a BDPST Group kreatívigazgatója a beszélgetésben.

A BDPST Koncept által kifejezetten a magyar piacra megálmodott Dorotheát példaként említve elmondta, hogy az nem luxusszálloda, bár kétségkívül a Marriott Autograph Collection brandjének topszállodája lett, és az elérhető, megfizethető luxust képviseli, miközben érzetében, élményében, dizájnjában nincs lemaradva versenytársaitól, az árazásban azonban nem hozza a nyugat-európai ötcsillagos hotelek szintjét. 

„Egy ugyanilyen színvonalú és lokációjú szállodáért Párizsban ma egy nullával többet kell fizetni” – hangsúlyozta Orbán Ráhel, aki  szerint 

hiányzik viszont Budapesten a luxusvásárlás lehetősége,

és ez nemcsak magát a fogyasztást, de a vásárlási élményt, a kirakatnézegetést, a szép üzletek felkeresését is magában foglalja. A lehetőség bizonyítottan meghosszabbítaná a tartózkodási időt, és jelentős pluszbevételt jelentene a szolgáltatók, valamint az ország számára – emelte ki.

Párizsban egy nullával több szerepel a Dorothea szintű hotelekből távozó vendégek számláján / Fotó: BDPST Group

Az interjúban elhangzott még, hogy 

  • a Dorothea még nincs kész, 
  • a következő három évben a szálloda és a benne lévő éttermek helyzetét egyaránt szeretnék megszilárdítani, 
  • befejezik az egykori Mahart-házban lévő, hosszú távú kiadásra szánt lakásokat, 
  • megnyitják az épület tetején a BiBo étteret, amely a már működő Aleli mellett a Dany Garcia csoport másik budapesti étterme lesz,
  • a nyár végén elkezdik a Gellért Hotel felújítását is, amelynek a Mandarin Oriental szállodalánc lesz az üzemeltetője,
  • a Marriott-tól tanultak márkázni,
  • így született meg a Botaniq Collection ernyőmárka, amelynek zászlóshajója és egyben névadója a Botaniq Turai Kastély, 
  • és további tervei is vannak BDPST Groupnak.

Újabb magyar luxushotel került fel a Michelin Guide listájára

Bekerült a Michelin Guide Hungary által ajánlott szállodák közé az Andrássy Kúria & Spa, a Tokaj-Hegyalja szívében, Tarcalon található ötcsillagos hotel. A Botaniq Collection részeként működő szálloda étterme, a Bobajka már tavaly ősszel Michelin-ajánlást kapott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.