BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli kormányinfót tart Gulyás Gergely, fontos bejelentések jöhetnek

Szokatlan időpontban, jövő héten hétfőn tart kormányinfót Gulyás Gergely. A kormányzati tájékoztatókat általában csütörtökön tartja a kormány, így az időpont rendkívülinek számít. Az ilyen váratlan napokon tartott kormányinfókon általában rendkívüli bejelentéseket tesznek, például 2022. február 28-án, szintén egy hétfőn tartott kormányinfón közölték, hogy bevezetik a benzinárstopot.

Július 8-án, hétfőn, 9 óra 30 perctől kormányinfót tart a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányszóvivővel, Vitályos Eszterrel ad tájékoztatást újságírók előtt a kormány munkájáról.

Budapest, 2024. május 9.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél, mellette Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. május 9-én.MTI/Balogh Zoltán
Rendkívüli kormányinfót tart hétfőn Gulyás Gergely, szó lehet az üzemanyagárakról és a járatkésésekről / Fotó: Balogh Zoltán

A rendkívüli kormányinfón a következő kérdések kerülhetnek napirendre:

  • Orbán Viktor kijevi, illetve moszkvai békemissziója,
  • a kritikussá váló repülőgépjárat-késések Magyarországon,
  • a régiós példákhoz képest magas üzemanyagárak.

Az utóbbi napokban több közleményt is adtak ki a magyar minisztériumok, különösen a Nemzetgazdasági Minisztérium, melyekben a járatkésésekre, illetve az üzemanyagárakra reagáltak. Nagy Márton tárcája mind a két esetben azonnali reakciót ígért a kedvezőtlen folyamatok orvoslására.

Az üzemanyagárakról még a miniszterelnök, Orbán Viktor is beszélt péntek reggeli interjújában, a Kossuth rádióban.

Mindezek mellett Magyarország az Európai Unió soros elnökségét is átvette július 1-jétől, így a kormányinfón szó lehet a kormány munkájáról is az EU élén.

A jövő hétre meghirdetett kormányinfó azért is meglepő, mivel ilyen időpontban szinte soha nem tart Gulyás Gergely tájékoztatást. A kormányinfók általában csütörtökön szoktak lenni. 

A rendkívüli időpontokra meghirdetett kormányinfók általában fontos intézkedések bejelentését szokták jelenteni. Ilyen volt 2022. február 28. is, amikor a kormány bejelentette a benzinárstopot. Ekkor a kormány 480 forinton maximálta az üzemanyag árát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.