BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli zavar: azonnali hatállyal leállt a debreceni repülőtér – ez az oka

Akkora a hőség, hogy tönkretette a kifutót. A rendkívüli zavar elhárítása legalább egy hetet vehet igénybe Magyarország második legnagyobb repterén.

Ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret – közölte a repülőtér csütörtök este az MTI-vel.

Debrecen, 2021. június 7.Felszállás előtt a Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. magyarországi székhelyű diszkont légitársaság Eindhovenbe tartó repülőjárata, 62 utassal a fedélzetén, június 5-én a Debrecen nemzetközi repülőtérről (Debrecen International Airport). A pandémia járvány miatt elrendelt utazási tilalom után megnyitott a debreceni repülőtér, amely 2001 óta a nemzetközi utazóközönség előtt is nyitott. A légikikötő első járatát Eindhovenbe indította és a továbbiakban gépek szállnak majd fel Londonba, Párizsba, Tel Avivba és Larnakára.MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Rendkívüli zavar: azonnali hatállyal leállt a debreceni repülőtér / Fotó: Oláh Tibor / MTI

Közleményükben azt írták, hogy a csütörtök este 18 órakor végzett futópálya-ellenőrzés során a munkatársaik 

olyan hibát észleltek a pálya felületén a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt,

amelynek következtében – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva – a hiba kijavításáig a Debreceni Nemzetközi Repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek.

Arról is tájékoztattak, hogy a hiba kijavítása függ az időjárási körülményektől, de legalább egy hetet vesz igénybe. Hangsúlyozták, hogy az ideiglenes zárásról minden menetrendszerű és charterjáratot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket, és erről az utazóközönséget is értesíthessék.

A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve az utazási irodáknál. Végezetül a debreceni repülőtér kijelentette, hogy a hiba elhárítását haladéktalanul megkezdték, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb végezzenek a javításokkal, és újra fogadhassák az utasokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.