BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is olcsó forráshoz juthatnak a kis- és középvállalkozások a Széchenyi Kártyával

Továbbra is kedvezményes feltételek mellett juthatnak forrásokhoz a kis- és középvállalkozások. Zöld hitelcélra akár másfél százalékos kamat mellett is elérhető finanszírozás.

Változatlan termékportfólióval folytatódik 2024 júliusától a Széchenyi Kártya Program MAX+ – derül ki a KAVOSZ Zrt. hétfői közleményéből, mely emlékeztet, hogy a program keretében elérhető „MAX+” termékeknél a teljes futamidő alatt kiszámítható, FIX évi 5 százalék a nettó ügyleti kamat, a zöld hitelcélokat finanszírozó beruházási hitelek pedig kiemelten kedvező, fix évi 1,5 százalék nettó ügyleti kamat mellett érhetők el.

240423_kavosz_002_VZ, széchenyi kártya
A kis- és középvállalkozások finanszírozásában fontos szerepet játszik a Széchenyi Kártya Program / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az elmúlt 22 évben ugyanis a Széchenyi Kártya Program mint 8300 milliárd forint összegben nyújtott finanszírozást, több mint 500 ezer ügylet keretében, míg tavaly közel 50 ezer szerződés született közel 1800 milliárd forint értékben.

Ezek a lehetőségek 

2024. július 1-jétől továbbra is valamennyi korábbi támogatott konstrukció elérhető a programon belül:

  1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ és ezen belül Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+
  2. Széchenyi Likviditási Hitel MAX+
  3. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+
  4. Széchenyi Lízing MAX+
  5. Széchenyi Mikrohitel MAX+
  6. Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

Likviditási és beruházási célra is van Széchenyi Kártya

A program keretében folyószámla- és likviditási típusú hitelek maximum 250 millió forint értékben vehetők fel három éves futamidő mellett, míg a beruházási hitelek a kis- és középvállalkozások körében 

akár az 500 millió forintos összeget is elérhetik 10 éves futamidő mellett.

A beruházási típusú hitelek széles körben felhasználhatóak ingatlanvásárlásra, -építésre, - fejlesztésre, gép-, eszközvásárlásra, ezen belül új vagy használt kis- és nagyhaszon-gépjárművek beszerzésére, lehetővé téve új kapacitások kiépítésének finanszírozását, meglévő kapacitások bővítését, továbbá alkalmazhatók technológiaváltásra, energia- és erőforrás hatékonysági intézkedésekre, megújuló energiaforrások használatára irányuló fejlesztési elképzelések megvalósítására – áll a közleményben.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ pedig kifejezetten mikro- és kisvállalkozások részére készült beruházásokat segítő konstrukció, maximum 100 millió forintos hitelösszeggel, ami akár kezdő vállalkozások részére is elérhető.

A Széchenyi Lízing MAX+ pénzügyi lízing keretében a vállalkozásoknak többek között új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések, immateriális javak finanszírozására nyílik lehetőségük akár 400 millió forintig.

Folytatódik az Agrár Széchenyi Kártya maximum 200 millió forint összegű folyószámlahitel is, amely az agrár vállalkozások átmeneti likviditási szükségleteinek kielégítésére szolgál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.