BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhunyt a magyar turizmus egyik befolyásos, ismert szereplője

Türelemmel viselt hosszan tartó, súlyos betegség következtében augusztus 26-án, 61 éves korában, elhunyt Simon András, az utaztatói szakma ismert alakja, akit a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, amelynek korábban alelnöke és kommunikációs vezetője is volt, saját halottjának tekinti.

Simon András a turizmus befolyásos és elismert személyisége volt, aki elnyerte Az Év Utazási Irodása címet is, és 2006-ban kiérdemelte a szakma legmagasabb állami kitüntetését, a Pro Turismo díjat – írta a halálhírt közlő Turizmus.com.

Simon András
Simon András az utazási szakma ismert alakja volt / Fotó: Turizmus.com / Fóti Péter

A turizmus 50 legbefolyásosabb személyiségét bemutató 2013-as kiadványban is szereplő szakember türelemmel viselt hosszan tartó, súlyos betegség következtében hunyt el augusztus 26-án, 61 éves korában.

Simon András 

  • 1998-tól 2003-ig a Malév Air Tours ügyvezetőjeként, majd 
  • 2003-tól 2016-ig a Weco Travel ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

Aktív pályafutását befolyásoló betegsége elhatalmasodása előtt betöltötte többek között a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) alelnöki pozícióját, vezette a szervezet légiközlekedési bizottságát és a kommunikációjáért is ő felelt évekig, miközben hosszú éveken át óraadóként tanított rendezvényszervezéshez és utazásszervezéshez kapcsolódó témákat a Metropolitan Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen Simon András, akinek temetését a szakportál híradása szerint augusztus 29-én, csütörtökön, 10.00 órakor tartják a Kozma utcai izraelita temetőben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.