BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordközeli főnyereményért játszhatunk a héten az ötös lottón

Fél éve halmozódik a legnépszerűbb szerencsejáték főnyereménye. Az ötös lottó a héten 4,575 milliárd forintot fizet a telitalálatos szelvényért.

Immár fél éve halmozódik az ötös lottó főnyereménye, a héten már 4,575 milliárd forint várja a játékosokat. Habár már 23 sorsolás óta nem volt telitalálat, azért nem mindenkit került el a szerencse, és ez idő alatt 552-en váltak milliomossá azzal, hogy négy számot helyesen ikszeltek. A 24 hete tartó halmozódás következtében már 4,575 milliárd forint a jackpot összege, ami az ötödik legnagyobb főnyeremény a játék történetében.

Budapest,,Hungary,-,Dec,29,,2023:,Logo,Of,The,Hungarian
Szerencsejáték, ötöslottó, lottó
A 24 hete tartó halmozódás következtében már 4,575 milliárd forint az ötös lottó főnyereménye / Fotó: Shutterstock

A számmisztika szerelmesei bizakodással tekinthetnek a 33. játékhétre, miután 2010-ben éppen ezen a játékhéten született telitalálatos szelvény. Az akkori győztes 176 millió forintot vihetett haza. A korábbi sorsolások statisztikája alapján az év ezen szakaszában általában 

  • a 64-es, 
  • a 86-os, 
  • a 68-as, 
  • a 28-as és 
  • a 22-es számok bizonyulnak jó választásnak, 

hiszen 1958 és 2023 között ezek kerültek ki a legtöbbször a sorsológömbből.

A szabályok szerint nyeremény halmozódására 52 hét áll rendelkezésre, ezt követően a főnyeremény összege nem emelkedik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között osztják fel – erre ugyanakkor a játék 67 éves történetében még egyszer sem volt példa.

A Szerencsejáték Zrt. közleményében kiemelte, hogy szerencseszámainkat már otthonról is megjátszhatjuk, mivel már online is játszhatunk az ötös lottón.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.