BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Augusztus 20.: rossz hírt közöltek az M0-sról a hosszú hétvége előtt

Kiderült, hogy az M0-s autóútnak az M1-es autópályától az M5-ös autópálya felé vezető oldalán, a törökbálinti csomópont után található Dulácska völgyhídnál soron kívüli dilatációselem-javítási munkákat kell végezni. A szakemberek tisztában vannak azzal, hogy a hosszú hétvége és a nyáron jellemző vendégmunkás-forgalom miatt jelentősebb torlódások alakulhatnak ki, de a közlekedésbiztonság és a forgalom folyamatos fenntartása miatt ezek a munkák nem halaszthatók, ezért már pénteken nekilátnak.

Soron kívüli dilatációs szerkezetjavítás kezdődik pénteken az M0-s autóút Dulácska völgyhídjánál – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiemelték: folyamatosan végzik a kezelésükbe tartozó országos közúthálózaton az út- és hídellenőrzési munkákat, és ennek keretéban derült fény arra, hogy az M0-s autóútnak az M1-es autópályától az M5-ös autópálya felé vezető oldalán, a törökbálinti csomópont után található Dulácska völgyhídnál soron kívüli dilatációselem-javítási munkákat kell végezni.

M0, javítási munkák
M0-s: halaszthatatlan javítási munkálatok kezdődnek pénteken, torlódásra lehet számítani / Fotó: Németh András Péter

M0: pénteken kezdődnek a javítási munkálatok, torlódások alakulhatnak ki

Az előkészítést, illetve a forgalomtelepítést követően 

a tervek szerint 2024. augusztus 16-án (péntek) délelőtt kezdődik a javítás.

A szakemberek tisztában vannak azzal, hogy a hosszú hétvége és a nyáron jellemző vendégmunkás-forgalom miatt jelentősebb torlódások alakulhatnak ki, de a közlekedésbiztonság és a forgalom folyamatos fenntartása miatt ezek a munkák nem halaszthatók, azokat a lehető legrövidebb időn belül el kell végezni. 

Az előzetes kalkulációk alapján a javítással a külső szakvállalkozók az esti órákra végezhetnek, a cél, hogy hétvégén már ne kelljen korlátozásra számítani az arra közlekedőknek.

A munkák a híd belsejében, a forgalmi sávok alatt zajlanak majd, mivel a dilatációs elemeket onnan tudják javítani, és értelemszerűen a forgalom ezen időszak alatt nem haladhat majd a felszínen. Ezért – bár korlátozásra és torlódásokra is számíthatnak a közlekedők – látványos munkavégzést nem fognak látni a járművekből. A korlátozás során csak a belső sávot használhatják a közlekedők, ezenkívül a párhuzamos gyűjtő elosztó pályán is haladhatnak, azon keresztül visszatérhetnek majd az autóútra.

A közlekedőknek azt ajánlják, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a javítási munkákhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de szerintük érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. 

Autópálya-felújítások: elmondta az üzemeltető, hogy meddig kell még kibírniuk a fennakadásokat az autósoknak

Félidőnél tart az idei autópálya-felújításokkal a kezelésébe tartozó útszakaszokon a Magyar Koncessziós és Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., amely most azt is bejelentette, hogy augusztusban a megnövekedett tranzitforgalom miatt leáll a munkavégzéssel az M1-es autópályán, illetve az M7-esen Balatonvilágos és az M0-s között. Bő egy év múlva pedig megkezdődik az M1-es autópálya régen várt bővítése is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.