BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GVH elengedte a CCC grabancát, az Answear és az About You még retteghet

Lezárta a CCC elleni eljárását a Gazdasági Versenyhivatal. A vizsgálat még 2023-ban indult a CCC ellen, amiért megtéveszthették a fogyasztókat azzal, hogy nem egyértelműen tüntették fel az árakat. A vizsgálat az Answear és az About You ellen folytatódik.

A CCC Kft. vállalta, hogy átláthatóbban tünteti fel az árait, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa ezért lezárta a társaság elleni eljárást – közölte a GVH.

ccc
A CCC vállalta, hogy figyelmesebb lesz az árak feltüntetése közben / Fotó: CCC

A hivatal 2023 nyarán kezdeményezett eljárást három ruha- és cipőkereskedelmi webáruház, a CCC, az Answear és az About You üzemeltetőivel szemben, mert feltehetően jogsértő módon tüntették fel az akciósként hirdetett termékeik árait. 

Számos esetben több különböző árat jelenítettek meg egyszerre, ezzel gátolták a fogyasztók tudatos döntéshozatalát 

– írták.

A közlemény szerint az akciók és kedvezmények mértékének egyértelmű ismertetése fontos elvárás, mert a vásárló ezek tudatában ítélheti meg az akciók keretében kínált előnyöket.

A CCC vállalta, hogy csak az aktuális kedvezményes árat, valamint az árrendeletben előírt, vagyis az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb árát tünteti föl. A GVH úgy ítélte meg, hogy a cég vállaláscsomagja orvosolja a felmerült problémákat, az ügyükben se jogsértést, se annak hiányát nem állapították meg.

A másik két társaság ügyében a közlemény szerint még tart a vizsgálat.

A GVH vezetője: megalázták a magyar fogyasztókat a SPAR-ítéletben

A GVH vezetője szerint az uniós bíróság úgy látta, hogy előrébbvaló a profit, mint az, hogy válság idején a nehezebb helyzetben lévő emberek is hozzájuthassanak az alapvető élelmiszerekhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.