BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-mentes termékekkel nyomul a magyar piacon a székely húsüzem

Jelentős részben kézi munkával előállított, természetes alapanyagokkal tartósított húskészítményekkel növelné forgalmát a magyar piacon az erdélyi központú Bertis csoport. Az alapanyagot a cég nagyrészt a mohácsi húsüzemből vásárolja, ennek azonban 95 százalékát nem Magyarországon értékesítik.

Újfajta húskészítményekből, álló e-mentes termékcsaláddal növelné forgalmát a magyar piacon a sepsiszentgyörgyi hátterű Bertis csoport – tájékoztatott a vállalat. Az erdélyi központú cég a természetes alapanyagokkal tartósított, jelentős részben kézi munkával előállított húskészítményekkel bővítené vevőkörét a továbbiakban.

húsipar
A Bertis a termékeit Magyarországon Székely Csemege márkanéven kínálja / Forrás: Bertis.hu

Az alapanyagot a Bertis nagyrészt a mohácsi húsüzemből vásárolja. 

Az évi csaknem 4200 tonna húsnak körülbelül 5 százaléka kerül vissza a feldolgozott termékekben Magyarországra, a többit külföldön értékesítik.

Az 1992-ben alapított cég piaci részesedése a magyar többségű romániai megyékben 80 százalékos, Erdély többi részén 20-30 százalékos.

A majdnem 1200 munkavállalót foglalkoztató vállalat garázscégből nőtte ki magát regionális piacvezetővé. Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson működtetnek üzemeket, saját áruházaikban más magyar gyártók termékeinek is helyet adnak. 

Termékeiket Magyarországon Székely Csemege márkanéven kínálják.

A hazai vágóhidakon az első fél évben marhából és juhból kevesebbet, sertésből és baromfiból pedig többet vágtak le az egy évvel korábbihoz képest. A sertéspiacon a Világgazdaság korábbi beszámolója szerint nemcsak a vágásszám, hanem az állomány is érzékelhetően nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.