BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indulhat a roham: kamatmentes hitelt vehetnek fel a budapesti kkv-k

A kedvezményes hitelprogram 73 milliárd forintos kerettel indul. Az igényléshez csak egy lezárt üzleti évre és egy alkalmazottra van szükség, ám a beruházásnak Budapesten kell történnie.

Elindult 73 milliárd forintos hitelkerettel a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogram a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében – jelentette be Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

SZABADOS Richárd
Budapest, 2024. szeptember 27.Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogramról tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2024. szeptember 27-én. A program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Pluszban 73 milliárd forint hitelkerettel rendelkezik.MTI/Soós Lajos
Szabados Richárd államtitkár bejelenti a kedvezményes hitelprogramot / Fotó: Soós Lajos

A cégek akár 50 millió forintos hitelt is kaphatnak kamatmentesen

Az államtitkár szerint a kedvezményes lehetőség minden cég számára nyitott, a beruházásnak Budapesten kell megvalósulnia. A kamatmentes beruházási hitel  összege 5 és 50 millió forint között lehet, azt nemcsak eszközberuházásra, de adott esetben ingatlankorszerűsítésre, elektromos járművek beszerzésére is használható. A hitel feltételei között van az is, hogy a pályázó cégnek legalább egy lezárt üzleti éve és legalább egy alkalmazottja kell, hogy legyen. 

A pályázatokat 2025 végéig lehet majd beadni, a támogatások az MFB Plusz pontokon igényelhetők.

A hazai és uniós társfinanszírozásban megvalósuló GIMOP Plusz jó lehetőséget ad a kis- és középvállalkozások fejlesztésére, a programban mintegy 450 milliárd forint áll rendelkezésre a kkv-k számára. Szabados Richárd emlékeztetett arra is, hogy az első fél évben már meghirdették a program első szakaszát, a KKV Technológia Plusz Hitel Programot 155 milliárd forintos kerettel, amely a Budapesten kívüli helyszíneken nyújt támogatást.

A program a növekedést is segíti

Az államtitkár szerint a program budapesti kiterjesztése és az MFB-vel való együttműködés jól szolgálja azt a gazdaságfejlesztési irányt, amely révén jövőre mintegy 3 százalékos gazdasági növekedést szeretnének elérni Magyarországon.

A sajtótájékoztatón Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója kiemelte, az MFB valamennyi kkv mögött áll. Az MFB Pont Plusz hálózat 156 elérési pontot jelent országosan, ebből a Budapesten 15 van.

Az MFB elnök-vezérigazgatója kijelentette, felkészültek a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogram végrehajtására, október 28-ától nyílik meg a pályázat beadási lehetősége.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.