BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsap az unió Magyarországra: 80 milliárd forintot vesz el hazánktól a bevándorlási politika miatt

Lejárt a bírság megfizetésének határideje, így az Európai Unió megkurtította a Magyarországnak járó forrásokat. Az EU 200 millió eurót von el hazánktól egy június 13-án az Európai Bíróságon született ítélet miatt. Ez az összeg átszámítva nyolvanmilliárd forint.

Az Európai Bizottság megkezdi levonni a Magyarországnak szánt esedékes uniós kifizetésekből az Európai Unió bírósága által az országra kiszabott 200 millió eurós bírságot, miután a magyar kormány a határidőig nem fizette be az összeget – jelentette be a bizottság szóvivője szerdán.

Nyolcvanmilliárd forintot vesz el Magyarországtól az Európai Unió / Fotó: Frederick Florin / AFP

A bíróság által június 13-án kirótt, mintegy 80 milliárd forintnak megfelelő összegű bírság befizetésének a határideje kedden járt le.

A Mandiner szerint a Magyarországnak járó uniós forrásokból 200 millió eurót von le az Európa Bizottság.

Hazánkat ezzel párhuzamosan napi egymillió eurós büntetésre ítélték,

amíg figyelmen kívül hagyja az Európai Bíróság ítéletét, és fenntartja a menekültjogi korlátozásokat, melyek a bíróság szerint komolyan sértik az uniós jogot.

Az Európai Bíróság korábban már elítélte Magyarországot a menedékkérelmek elbírálásának ügyében.

A szaktárca is reagált a példátlan büntetésre: Brüsszel új szintre emelte támadásait Magyarországgal szemben

Felháborító, igazságtalan és elfogadhatatlan – írta még júniusban az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán, miután az Európai Bizottság 200 millió euró büntetés megfizetésére kötelezi Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértése miatt. Zsigmond Barna Pál akkor arról posztolt, hogy Magyarország nem enged Brüsszel zsarolásának, megvédi a határait és a magyar embereket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.