BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megújul a Ferihegyre vezető út

Elkezdődött a repülőtérre vezető út fejlesztése. A konkrét építkezés azonban leghamarabb 2026-ban veheti csak kezdetét, jelenleg a Ferihegyre vezető út környezeti hatásvizsgálata zajlik. Az útra kétségtelenül ráfér a fejlesztés.

Elkezdődött a ferihegyi repülőtérre vezető út felújítása, a fejlesztés környezeti hatásvizsgálatával – derül ki a Pest Vármegyei Kormányhivatal egyik dokumentumából, mely többek között felidézi, hogy a kormány még 2018-ban hozott rendeletet a repülőtérre vezető út fejlesztéséről.

Traffic,Cones,On,Road.,A,Large,Layer,Of,Fresh,Hot, ferihegy, repülőtér
Szélesebb is lesz a Ferihegyre vezető út / Fotó: Shutterstock

Régóta terítéken van a ferihegyi út felújítása

Miután újra magyar kézbe került a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, az út fejlesztése is új lendületet kapott, ám szeptember 10-én még csak a 60 napos hatásvizsgálat indult el. Maga 

az építkezés 2026-ban veheti kezdetét, és három-öt éves munka után, leghamarabb 2030-ra készülhet el a kormányhivatal szerint. 

A felújítás szükségességét azzal indokolták, hogy az út a folyamatosan növekvő forgalmi terhelés elvezetését a jelenlegi kialakításával nem tudja a megfelelő szolgáltatási szinten biztosítani, balesetveszélyes, zavarérzékeny és alacsony színvonalú városi útként jelenik meg a nemzetközi légiutasok számára, ami kedvezőtlenül hat az ország megítélésében.

A tervek szerint az Üllői út–Határ út csomóponttól a Budapest közigazgatási határán kívül, a Market Center csomópontjáig terjedő fejlesztés azonban egységes, korszerű, nagyvároshoz méltó utat hoz majd létre. A beruházás során a zöldfelületek növelése is a célok között szerepel, ahogy a kerékpáros kapcsolatok javítása is, miközben feltételként jelenik meg az is, hogy ne növelje a belvárosra zúduló forgalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.