BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egyik legnagyobb multinacionális cég beállt a Budapesti Gazdasági Egyetem mögé

Széles körű együttműködést kezdett meg a Budapesti Gazdasági Egyetem és a KPMG, az egyik legnagyobb hazai könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég. A stratégiai megállapodás részeként átadták a vállalat által támogatott közösségi teret az egyetem hallgatói centrumában.

Stratégiai megállapodást kötött Magyarország legnagyobb gazdaságtudományi egyeteme, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a KPMG adó- és üzleti tanácsadó cég. Az együttműködés részeként átadták a vállalat által támogatott közösségi teret, az egyetem multifunkcionális hallgatói centrumában, a BGE UniZone-ban.

stratégiai megállapodás
Stratégiai megállapodást kötött a hazai egyetem és a jelentős könyvvizsgáló cég / Fotó: Bodó Gábor

A stratégiai megállapodás része a tehetséggondozás, a hallgatók segítése a karrierépítésben  

Dr. Andor György, a BGE rektora az ünnepélyes aláíráson elmondta, a Budapesti Gazdasági Egyetem húszezer hallgatójával Magyarország negyedik legnagyobb egyeteme, és több száz üzleti partnerrel működik együtt. Kiemelt partnereikkel stratégiai együttműködések kialakítására törekszenek, hogy a valós munkaerőpiac igényeinek megfelelően képezhessék hallgatóikat. 

A KPMG-vel most bejelentett együttműködés túlmutat az oktatásunkban történő aktív részvételen és az infrastrukturális támogatáson, hiszen a vállalat szerepet vállal az egyetem közösségi életében is.

Beer Gábor, a KPMG szenior partnere az eseményen jelezte, hogy a vállalat számára kiemelten fontos a tehetséggondozás. Szerinte a most felavatott közösségi tér nem csupán a két szervezet közötti partnerséget szimbolizálja, hanem egy olyan közös utat, amely az oktatás, a tehetséggondozás és a karrierépítés területén nyújt kiemelkedő lehetőségeket. Kitért rá, hogy az együttműködésnek kulcsfontosságú eleme a tehetség-utánpótlás, azaz a gyakornoki programok és a pályakezdők foglalkoztatása. 

Minden évben több BGE-s hallgató kezdi meg karrierjét nálunk. A BGE stabil képzési alapot nyújt, az egyetem oktatási portfóliója szépen illeszkedik a KPMG karrierlehetőségeibe, legyen szó pénzügyszámvitelről, gazdálkodás és menedzsmentről vagy gazdaságinformatikáról

 – tette hozzá.

A stratégiai megállapodás aláírásakor adták át a vállalat támogatásával létrehozott új közösségi teret / Fotó: Bodó Gábor

Milyen szakmai támogatást kapnak a hallgatók az együttműködésnek köszönhetően? 

A partnerség részeként a KPMG 

  • vendégelőadásokat, 
  • workshopokat, 
  • a pénzügy és számvitel, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a gazdaságinformatikus alapszakos hallgatóknak különböző kurzusokat tart 

az egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán (PSZK). 

Részt vesz a PSZK+ tehetséggondozási programban, amelyben a magas pontszámmal bekerülő hallgatók bizonyos tantárgycsoportokból érdeklődési körüknek megfelelően kiemelt szakmai tartalmú és egyedi módszertan szerinti képzést kaphatnak. 

A KPMG emellett csatlakozik a BGE Vállalati Mentorprogramjához, amelyben a BGE hallgatói vállalati környezetben, vezető kollégák bevonásával ismerik meg egy vezető mindennapjait, feladatait, a vezetői szerepet. A vállalat megjelenik továbbá az egyetem karriernapjain, gyakornoki és pályakezdő állásokat kínál, illetve mentorálást, például karriertanácsadást, soft skillek fejlesztését is biztosítja a BGE hallgatói számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.