BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra ralival népszerűsítik a hazai élelmiszereket

Szerdán indul a kétnapos Coop Rally, amelynek célja idén is a hazai élelmiszergyártók és termékeik népszerűsítése. A CO-OP Hungary Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjának részeként szervezett program mezőnye idén az ország keleti régióját járja be.

Közel 100 cég 300 résztvevő vesz részt az idei Coop Rallyn, amelynek nyolc állomása az ország keleti felén hat élelmiszeripari üzemet és két kiskereskedelmi egységet mutat be – mondta a szeptember 11–12-i eseményt beharangozó tájékoztatón Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke. Mint kiemelte, a Coop üzletlánc 1450 településen 2150 üzlettel van jelen, és 16 ezer alkalmazottuk naponta körülbelül egymillió ember mindennapjait könnyíti meg.

Pekó László és Nobilis Márton a Coop Rally állomásain előállított élelmiszerekből készült kosárral / Fotó: Kallus György

A rali résztvevői együttesen a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2200 milliárd forintot kitevő termékértékesítést és a Coop csoporttal együtt több mint 30 ezer munkavállalót képviselnek. A Coop üzletlánc 1450 településen van jelen 2150 franchise üzlettel, illetve további 1500 üzletet lát el áruval.

Nagy lépés volt az üzletlánc életében, hogy 2022-ben megkezdte működését a több mint félszáz üzletből álló, korszerű és minőségi vásárlási élményt biztosító Coop Szuper Plusz boltkategória, amely a legszélesebb választékkal, funkcionális és egészségtudatos termékkörrel és folyamatos akciókkal várja a vásárlókat. Az utóbbiak között is nagy dobás lesz, hogy szeptember 12. és 15. között üzleteikben minden saját márkás terméket 20 százalék árengedménnyel kínálnak, de emellett zajlik a „Mindenünk a hazai” üzenettel egy országos árakciós kampány is.

Pekó László elmondta, hogy a Coop társadalmi felelősségvállalási programjában egyedülállóként emelkedik ki 2006 óta a hazai élelmiszer-termelést középpontba állító „Coop Rally, a minőségi magyar termékekért” szakmai program. 

Az üzletlánc 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, 2021-től stratégiai partnerként, ennek keretében segíti a magyar olimpiai csapat felkészülését, és népszerűsíti az olimpiai eszmét. 

A Coop Segély Alapítvány 2010 óta több mint 150 millió forint értékű, csaknem 400 tonna élelmiszer-adománnyal segítette az önhibájukon kívül bajba jutott embereket és az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermekeket, a Bartolák Mihály Alapítvány pedig a tehetséges fiatalok tanulmányait segíti. A Coop hosszú évek óta áll kapcsolatban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, együttműködésük célja az élelmiszer-gazdaság támogatása és a szakember-utánpótlás biztosítása.

A rali fővédnöke idén is Nagy István agrárminiszter lesz. 

Azért állunk a Coop Rally mellett, mert egyedülálló módon támogatja a hazai élelmiszereket, illetve a hazai élelmiszeripart 

– mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A tárca számára is prioritás az élelmiszeripar támogatása, amit jelez, hogy ebben az uniós ciklusban összesen 750 milliárd forint támogatás jut az iparág fejlesztésére.

A Rally idén az Univer Product Zrt. üzemétől indul, Kecskemét-Hetényegyházáról, majd az első napon ellátogat a Márka Üdítőgyártó Kft.-hez Felsőlajosra, a Hunor Coop Zrt. fábiánsebestyéni Coop Szupermarketjéhez és a Nádudvari Élelmiszer Kft.-hez. A második nap első állomása az Unió Coop Zrt. kisgyőri Coop ABC-je lesz, majd Bőcsön a Borsodi Sörgyár Kft., Ostoroson az Ostoros Családi Pincészet következik, a cél pedig Halmajugrán, a Detki Keksz Kft.-nél lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.