BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Apple,Pay,Logo,On,Smartphone,Screen.,Rostov-on-don,,Russia,-,November

Apple: lezárult a dupla fizetések ügye

A Bankszövetség szerint szektorszinten megtörtént az alkalmazásbolt hibás előfizetési tételeinek korrekciója. Az Apple szeptember 30-ától kezdődően duplázta meg a felhasználói tranzakciókat.

A Magyar Bankszövetség hétfőn megerősítette, hogy eredményes volt az Apple alkalmazásbolt ügyfeleit érintő, 2024. szeptember 30-án éjszakától kezdődően észlelt, duplikált bankkártyás tranzakciók bankszektor szinten összefogott korrekciója.

Apple,Pay,Logo,On,Smartphone,Screen.,Rostov-on-don,,Russia,-,November
Az Apple jelezte ügyletekkel kapcsolatban nem történt dupla levonás, a magyar pénzügyi rendszer szereplői gyorsan cselekedtek / Fotó: Shutterstock

Az Apple-hiba hazánkon kívül több országban is tapasztalható volt, a magyar bankok ügyfeleit több mint 440 ezer téves tranzakcióval érintette.

A bankok anélkül, hogy az érintett ügyfelektől egyedi panaszbejelentést kértek volna, azonnal nagy erőket mozgósítottak, hogy megoldják az Apple-tranzakciókkal kapcsolatos problémákat 

– közölte a Bankszövetség.

A magyar bankszektor a Mastercard és a VISA kártyatársaságok együttműködésével, a Magyar Nemzeti Bank folyamatos bevonásával a duplikált tételeknél kiemelt figyelemmel ellenőrizte, hogy pénzügyi rendezés csak egyszer történjen meg.

Minden érintett magyarországi ügyfél esetében tehát egyszer került levonásra az Apple által többszörösen kezdeményezett tranzakciók összege, melyet az érintett ügyfelek számlatörténetükben tudnak ellenőrizni.

A Bankszövetség közölte, hogy bíznak abban, hogy a területileg illetékes és nemzetközi hatóságok, szervek a júniusi és a mostani hibásan kezdeményezett tranzakciókhoz kapcsolódóan hatékonyan elő fogják segíteni a szolgáltatói szakmai tanulságok levonását, hasonló jövőbeni esetek megelőzését.

Apple-ügy: rendbe rakták a dupla fizetéseket, de nézzünk rá a bankszámlánkra

Sikerült elszámolásokkal lezárni a duplán jelzett fizetési tranzakciók ügyét. Az Apple alkalmazásboltjának legújabb zavara ezzel elhárult, de azért érdemes a bankszámlánk számlatörténetének ellenőrzésével megbizonyosodni erről.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.