BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Beépül Újlipótváros utolsó foghíjtelke, hirdetés nélkül elkelt a lakások ötöde

Meg sem hirdették, máris elkelt a lakások 20 százaléka a Biggeorge Property év végén induló újlipóvárosi projektjében, a Cosmo Residence-ben. A 230 lakásos, hétemeletes Victor Hugo-Hegedűs Gyula utca sarki épülettel eltűnik Újlipótváros utolsó foghíjtelke, az építkezés év végén már el is indul. Nagygyörgy Tibor üzletember cégcsoportja az idén 1600, zömében rozsdaövezeti lakást visz piacra.

Nyolc budapesti lakóépületben és két balatoni projektben összesen közel 2000 lakással van jelen a piacon 2024-ben a Biggeorge Property, amelynek legkapósabb projektje az újlipótvárosi Cosmo Residence lehet, amelynek lakásait a szeptemberben indult belső előértékesítés során, minden reklám nélkül lejegyezték már – tudta meg a Világgazdaság. 

Újlipótváros utolsó foghíjtelkén év végén indul az építkezés: a 230 lakásos Cosmo Residence látványterve / Fotó: Biggeorge Property

Beépül Újlipótváros utolsó foghíjtelke  

Évtizedek óta parkolóként üzemel a Victor Hugo–Hegedűs Gyula Ipoly utca tömbjében az a telek komplexum, ahol 

még 2024 végén elkezdődik a 230 lakásos, nyolcszintes, három szinten mélygarázzsal tervezett Cosmo Residence építése. 

Mint azt Demetrovits Petra, a Biggeorge Property Nyrt. értékesítési igazgatója megkeresésünkre elmondta: a lakások 20 százaléka már elkelt, a 10 százalékos vételárrészlettel leköthető ingatlanokat befektetők és saját célra lakást keresők egyaránt keresik. 

A Cosmo Residence építésének már két éve híre ment, amikor már érvényes építési engedélye volt a hétemeletes, a nyolcadik szinten tetőterasszal tervezett lakóháznak. Akkor még más néven, de a jelenlegi formában vált ismertté a projekt, aminek előértékesítését nemrég, építését pedig hamarosan, a tervek szerint még az év végéig elindítja a Biggeorge cégcsoport. 

A vadonatúj Thurzó park mellett épülő Cosmo Residence árazása a lokációhoz igazodik, a 31-33 négyzetméteres stúdiólakásokat 69 millió forinttól kínálják, ezek mellett nagyon népszerűek a nagyobb, többhálós, illetve a kétszobás lakások is. Egy Victor Hugo utcára néző kétszobás lakást 85 millió forintért lehet vásárolni, a teremgarázshelyek ára pedig 11-12 millió forint, egy részük elektromos töltőhellyel épül. 

A parkolóhelyekben szűkölködő belső 

Újlipótvárosban nagy kereslet van garázsokra is, de a Cosmo Residence teremgarázsaiban csak a lakások 95 százalékának értékesítése után nyitják meg a lehetőséget az esetleges külső vásárlók előtt. 

 Viszik, veszik az új lakásokat máshol is 

Idén februárban négy budapesti lakóházat vitt piacra az immár több évtizedes referenciával bíró Biggeorge Property, Nagygyörgy Tibor üzletember lakásépítő cégcsoportja.  

Az időzítés sikeres volt, mindössze három hónap alatt tervezőasztalról elkelt a mintegy 800 új építésű lakás több mint 40 százaléka – összegezte Demetrovits Petra. 

  • a 88 lakásos XIII. kerületi Béke Gardenben 60 millió forinttól indul a kétszobás lakások árazása, 
  •  a 294 lakásos ugyancsak XIII. kerületi Westside Grand első ütemében – 70 milliótól elérhető 2 szobás lakás
  • a 102 lakásos XII. kerületi Árnyas 40 villa suites-ben 170 milliótól, 
  • a 265 lakásos Újbuda Gardenben pedig 76 millió forinttól lehet kétszobás lakást vásárolni. 
Újbuda Garden: szeptemberben már a második ütem értékesítése kezdődött el tervezőasztalról még / Fotó: Biggeorge Property

 Az őszi új lakás csomagértékesítése a nagy érdeklődésre való tekintettel indult, a mintegy ezer lakás egy része az év elején meghirdetett két projekt újabb ütemei, miután mind az Újbuda Garden, mind a Westside Garden iránt jelentős keresletet tapasztalnak. 

Az év elején meghirdetett 

négy épület 2026 második félévében, a szeptemberben indult előregisztrációnál tartó újabb projektek pedig 2027 első félévében készülnek el. 

A Biggeorge új projektjei, az Árnyas Villa Suites, Béke Garden és a Cosmo Residence kivételével rozsdaövezeti besorolásúak, ahol az 5 százalékos áfát a vásárlók visszaigényelhetik, vagyis áfamentesen jutnak lakáshoz. 

A Balatonon is pörögnek a projektek 

A közel 2000 lakásos csomagnak két balatoni projekt, a 153 lakásos balatonszemesi Szemesbay Resort, valamint a 69 lakásos siófoki Silverbay Residence is a részét képezi. 

Az átlagosan 100-110 millió forintos balatoni lakásokra is jelentős kereslet van, az épülő és jövő nyárra elkészülő ingatlanok közel 70 százaléka elkelt már

 – összegezte a cég értékesítési vezetője. 

A Biggeorge jövő nyáron adja át az óbudai Waterfront City 4. ütemét, aminek kelendőségét a rozsdaövezeti besorolás előnyei, az áfamentesség fokozza, érzékelhető sikerrel. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.