BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindult a Gellért szálloda felújítása

Megkezdődött a Hotel Gellért komplex felújítása Budapesten, amelynek célja, hogy megőrizze az épület történelmi örökségét, és visszaadja a szálloda egykori fényét – közölte a BDPST Group. A megújuló szálloda üzemeltetője a nemzetközileg elismert, felső kategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental Group lesz.

Elindult a BDPST Group tulajdonában álló Hotel Gellért teljes körű, műemlékvédelmi előírások mentén zajló felújítása. Az értékmentés célja, hogy az épület ismét Budapest ikonikus hoteljeként nyílhasson meg, mint a Mandarin Oriental első Magyarországon üzemeltetett egysége.

Nem használnak toronydarukat a felújítás során a városkép védelmében / Fotó: BDPST Group

A szállodában az előzetes tervek szerint 134 vendégszobát, köztük 34 lakosztályt alakítanak ki, három kiemelt belső teret – a lobbyt, a Duna-termet és a Gobelin-termet – pedig nagyrészt eredeti pompájának megfelelően rekonstruálják múzeumi archív fotók és tervek alapján. 

A belső terek kialakításáért a neves, londoni Alexander Waterworth Interiors Ltd. belsőépítészeti stúdió felel.

A beruházás célja az épület teljes felújítása mellett az, hogy olyan új funkciókat is integráljanak, amelyek hozzájárulnak a szolgáltatások körének bővítéséhez és minőségi javításához, visszahozva az épület „aranykorát”.

A Hotel Gellért felújítása egyszerre jelenti az értékmentést és az értékteremtést

– hangsúlyozzák a tulajdonosok.

Ez a projekt nemcsak egy ikonikus épület múltjának megőrzéséről szól, hanem arról is, hogy a szálloda egy korszerű, nemzetközi színvonalú egységként újra elfoglalja méltó helyét Budapest szívében.

– hangsúlyozta Kecskeméthy Zoltán, a fejlesztést végző BDPST Ingatlanfejlesztő ügyvezető igazgatója, hozzátéve:

„Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a történelmi örökség tiszteletben tartásával, ugyanakkor modern funkciókkal és fenntartható megoldásokkal gazdagítva adjuk vissza a Gellértet a városnak.” 

A felújítás első szakaszában a DVM Group mint generálkivitelező a nem szerkezeti bontásokat és alapozásmegerősítési munkálatokat végzi el. 

A kivitelező kiválasztására irányuló eljárás során döntő tényező volt, hogy 

nem használnak toronydarut vagy külső hulladékcsúszdákat, ezáltal védve az épület homlokzatát és a város látképét.

A szálló értékmentése a munkálatok előtt megtörtént:

  •  a berendezési tárgyak és burkolatok egy részét értékesítették, illetve 
  • múzeumokhoz kerültek, továbbá 
  • adományként ajánlották fel őket különböző intézmények számára.

Az összes bontott anyagot a vonatkozó előírásoknak megfelelően kezelik. A hulladék szelektálása kiemelt fontosságú, ezért a környezetre és egészségre káros anyagokat – például az azbesztet – már az elszállítást megelőzően a helyszínen kiszűrik és biztonságosan eltávolítják.

A szálloda üzemeltetője a nemzetközileg elismert, felső kategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental Group lesz, a cégcsoportot a CNBC amerikai hírtelevíziós csatorna első helyen rangsorolta a Legjobb luxury hotel brandek listáján 2023-ban.

Orbán Ráhel: Budapest megfizethető luxusa komoly vonzerő

Megfizethetetlenné váltak a híres nyugati desztinációk, emiatt egyre többen keresik és fedezik fel az olyan új, rejtett kincseket, mint Budapest. A magyar főváros az elérhető, megfizethető luxust képviseli a vonzerők sokaságával, a Dunától az épített örökségen át a sokszínű éttermi palettáig, a megújuló kulturális attrakcióival és olyan felső kategóriás szállodákkal, amelyekért Párizsban ma egy nullával többet kell fizetni – mondta Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója a Trend FM Turizmus.com című műsorában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.