BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kirúgták a MÁV-HÉV vezérigazgatóját

A MÁV szerint ez része a közlekedési vállalatok integrációs folyamatának.

Elbocsátotta a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, Nagy Gábort a céget fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), akinek a helyét Pál László veszi át csütörtöktől.

20240724_hevrendeszet_009_VZ, hév, máv, nagy gábor
Balra Nagy Gábor, a most távozó HÉV-vezérigazgató / Fotó: Vémi Zoltán /  Világgazdaság

A MÁV szerint a távozás közös megegyezéssel történt, és része annak az integrációs folyamatnak, amelynek során egyesül a MÁV-Start, a Volánbusz és a MÁV-HÉV, hogy a jövő év elejétől immár MÁV Személyszállítási Zrt.-ként folytassa tevékenységét – tudta meg a Telex.

A lap szerint az elbocsátás hátterében a HÉV-en tervezett járatritkításról szóló dokumentumok kiszivárgása állhat, noha az erről szóló terveket szerdán cáfolta Lázár János építési és közlekedési miniszter, miután mind Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, mind az önkormányzati választáson vele szembeszálló Vitézy Dávid kritikákat fogalmazott meg a tervvel kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.