BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megsérült a Mol egyik fontos vezetéke Gárdonynál

Üzemanyagot szállító vezetékben történt szivárgás pénteken. A Mol szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán.

Pénteken szivárgott az olaj Gárdony zártkerti részén, a Géza fejedelem út és az Almafa utca kereszteződésénél, miután a Mol föld alatti üzemanyag-szállító vezetéke megsérült. Az első hírek szerint a probléma nem érinti a város ivóvízhálózatát – írta az Index.

Mol vezeték
Szivárgást észleltek a Mol üzemanyag-vezetékéből / Fotó: Martin Divisek / EPA / MTI (illusztráció)

„Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Gárdonyi Zártkertben, a Géza Fejedelem út és az Almafa utca kereszteződésénél a Mol Nyrt. föld alatti üzemanyagszállító vezetéke megsérült, korábban szivárgott belőle az üzemanyag. A vállalat szakemberei megkezdték a vezeték feltárását, a sérült vezetékrész javítását. A talaj üzemanyaggal szennyezett részét elszállítják és cserélik, a közeli fúrt kutak vizeit hamarosan bevizsgálják” – írta péntek délelőtti Facebook-bejegyzésében Gárdony polgármestere, Eötvös Pál.

A városvezető hozzátette, hogy a probléma nem érinti a lakossági ivóvízhálózatot. Egyúttal arra kérték a fúrt kutak tulajdonosait, hogy a talaj bevizsgálásáig egyáltalán ne használják a kutakat.

A Mol az Index érdeklődésére elmondta, hogy az érintett vezetéket lezárták, a szállítást rajta leállították. A hibát a vezeték alsó részén egy repedés okozta.

Kilőtt a Mol, de ment vele a többi blue chip is

Bár a tengerentúli indexek kissé lekonyultak a csütörtöki tőzsdezárásra, a Kínából érkező kedvező hírek segíthetnek a pesti börzén pénteken. A Mol startolt el a legnagyobb elánnal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.