BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Mihály: a világ egyik legversenyképesebb adórendszere a magyar

Magyarország a hetedik egy nemzetközi szervezet adó-versenyképességi rangsorában. Varga Mihály szerint ez az adócsökkentésre, a családok és a vállalkozások támogatására, az egyszerűsítésre és a gazdaságfehérítésre épülő kormányzati gazdaságfilozófia eredménye.

„A világ egyik legversenyképesebb adórendszere a magyar, amiről már papírunk is van” – osztotta meg a Tax Foundation adó-versenyképességi rangsorát Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán.

VARGA Mihály, adórendszer
A magyar adórendszer globálisan is az egyik legversenyképesebb / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy 

Magyarország a hetedik helyen található a washingtoni elemzőintézet nemzetközi adó-versenyképességi rangsorában a 38 OECD-tagország közül, 

szemben a tavalyi 11. helyezéssel. A nemzetközi adózási környezetben a harmadik, a társasági adókulcsban a negyedik, a magánszemélyek adózása terén pedig az ötödik helyre sorolták hazánkat – tette hozzá Varga Mihály.

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy olyan országokat előztünk meg, mint Svédország (12.), Németország (16.), Kanada (17.), az Egyesült Államok (18.) és Dél-Korea (24.), hozzátéve, hogy a kormány adópolitikája az adócsökkentésre, a családok és a vállalkozások támogatására, az egyszerűsítésre és a gazdaságfehérítésre épül.

Varga Mihály szerint ennek a gazdaságfilozófiának az eredménye, hogy hazánkban van a világ egyik leginkább versenyképes adórendszere, valamint megígérte az adócsökkentés politikájának folytatását, így két lépésben megduplázzák a gyermekek után járó adókedvezményt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.