BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pályázhatók a svájci pénzek

Harminckét millió svájci frank támogatásra lehet pályázni az alpesi ország hozzájárulási programjának első két kiírása keretében.

Az első fordulóban szeptember 30-ig van lehetőség a projektötletek benyújtására - tudtuk meg Mikulás Brigittától, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) illetékes főosztályvezetőjétől .

Az Európai Unió és Svájc megállapodása értelmében Magyarország együttesen 131 millió frank támogatásra jogosult a programban. Ezt az összeget öt év alatt kell lekötni és a kifizetések teljesítésére tíz esztendő áll rendelkezésre.

A kétfordulós pályázatok közül alapinfrastuktúra javítására, helyreállítására és modernizációjára, valamint környezetfejlesztésre 30 millió svájci frank a keret. Ennek legalább 30 százalékát a kétoldalú megállapodás szerint az ország két legelmaradottabb régiójában, Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon kell felhasználni - hívta fel a figyelmet az NFÜ szakembere.

A másik, 2 millió svájci frankos kerettel rendelkező pályázat az árvíz- és a katasztrófavédelmet kívánja támogatni a Felső-Tisza vidékén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. Másfél millió svájci frankot irányoztak elő katasztrófa megelőzési intézkedésekre és 500 ezer frankot az árvízvédelemért felelős hatóságok hálózatépítésére, együttműködésére.

További információk a pénteki Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.