BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

4000 munkahelyet szüntet meg a Hertz

A Hertz autókölcsönző vállalat 4000 munkahely megszüntetésével próbálja megtakarítani költségeit, miközben kereslete folyamatosan csökken.

A társaság az elmúlt két évben már 22 százalékkal csökkentette alkalmazotti látszámát. Az új intézkedés eredményeként hamarosan már 32 százalékkal kevesebb embert foglalkoztat a vállalat mint 2006 augusztusában.

A 144 országban csaknem 30 ezer embernek munkát adó cég elbocsátásai a világ összes régióját érintik. A társaság azért kényszerül a lépésre mert mind az üzleti mind a szabadidős szegmensben visszaesett az utazók száma. A tervek szerint 2009-ben 170 millió dollárt spórol meg az elbocsátásokkal.

A Hertz Autókölcsönző 1978 óta van jelen Magyarországon, akkor még egy állami vállalat szerződött a Hertz-cel. A német többségi tulajdonú Mercur Rent a Car Kft. 1995 áprilisában alakult, mint a Hertz magyarországi franchise partnere.

Kozák József, a cég ügyvezető igazgatója a VGO-nak elmondta, Magyarországon nem terveznek leépítést, annak ellenére, hogy az autókölcsönzést a válság több ponton is érinti. Egyrészt a gazdasági helyzet miatt egyre kevesebb külföldi turista érkezik, másrészt a cégek költségcsökkentési programjuk első lépéseként az autókölcsönzéseket fogják vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.