BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Szegény" milliárdosok - Hullanak az oroszok a listáról

Kétezer milliárd dollárral, 2400 milliárdra csökkent az elmúlt évben a világ milliárdosainak összvagyona a válság következtében – számítja a Forbes.

Az amerikai magazin szerint jelenleg 793 személy van a világon, akiknek a nettó vagyona legalább egymilliárd dollárt tesz ki. Tavaly még 1125 fő tartozott ebbe az exkluzív klubba.

Jóllehet a világranglista első helyét visszaszerző Bill Gates és a második helyre szorult tavalyi aranyérmes, Warren Buffett 18, illetve 25 milliárd dollárral lett szegényebb 2008 eleje óta, a legnagyobb veszteséget az indiai Anil Ambani volt kénytelen elkönyvelni. Kommunikációs, energia- és pénzügyi vállalkozásainak értéke 76 százalékkal, azaz 32 milliárd dollárral zuhant egy év alatt. Közel harminc indiai esett ki a milliárdosok köréből, és így – 28 szupergazdaggal – most már Kína vezeti az ázsiai országok mezőnyét.

Ennél nagyobb irtást csak az orosz oligarchák soraiban végzett a pénzügyi válság: 55 név, azaz a 2008-as kontingens kétharmada tűnt el a milliárdosok listájáról.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.