BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húsvéti műkincsvásár Salzburgban

Kifejezetten a turistákra, ezen belül is jelentős részben a külföldi látogatókra építenek a szombaton megnyíló és Húsvét hétfőig látogatható salzburgi művészeti vásár kiállítói.

Az egykori érseki rezidencia pompás barokk termeiben immár 34. alkalommal várja a műgyűjtőket és érdeklődőket a Residenzmesse.  Bécsi, linzi és más osztrák galériák mellett erős (dél)német galériás mezőnyre is számíthatunk.

A vásár legértékesebb műalkotása Egon Schiele Anya gyermekével I. című, 1909/10 körül készült festménye, amit 8,5 millió euróért kínál a bécsi Wienerroithe & Kohlbacher galéria. Egy másik bécsi kereskedő, Johannes Faber az impresszionisztikus fotóművészet egyik legjelentősebb képviselőjeként számon tartott amerikai Edward Steichen Richard Straussról készült képét kínálja, de régi órákkal, grafikákkal, német expresszionista képekkel és különböző korú műtárgyakkal is találkozhatunk a Residenzmessén.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.