BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatott az elrettentő példa: nehezebb lesz gyorskölcsönhöz jutni

Szigorítja a kormány azoknak a hiteleknek a feltételeit, amelyeket nem bankok, hanem úgynevezett pénzügyi szolgáltató cégek adnak.

Szolár Domonkos azután nyilatkozta ezt, hogy - mint azt a VG Online is megírta - egy családot egy tízmilliós tartozás miatt tíz perc alatt költöztettek ki a 35 milliós házukból. A kilakoltatott család holmiját, amit nem tudtak elvinni, elégették, még a gyerekek játékait is. A hitelt nem banktól vették fel, hanem egy úgynevezett pénzügyi szolgáltatótól - közölte a TV2 hírműsora, a Tények.

A kormány ősztől megvizsgálja az ilyen típusú hitelezési szabályokat - amikor nem banktól vesznek fel kölcsönt. Teljesen új szabályozási rendszert dolgoznak ki, hogy ne adhassanak olyanoknak hitelt ezek a cégek, akik valószínűleg úgysem tudják fizetni. A Hitelkárosultak Egyesülete szerint ősszel már késő lesz.

Szeptemberig a kormány és a bankok máson dolgoznak: az úgynevezett magatartási kódexen, vagyis azon, hogy a bankok ne módosíthassák egyoldalúan a hitelszerződéseket. Minden bank aláírja majd a kódexet, amelyik pedig megszegi, több milliárdos bírságot is kaphat, a kormányszóvivő azt mondta, vastagon fog majd a toll, ha büntetni kell.

Július 28-tól segítheti a bajba jutott lakáshiteleseket a lakásmentő hitelprogram - két évig alig kell fizetni, és utána is nagyon alacsony a kamat. A bankoktól vehetik fel az emberek, akik a válság miatt elvesztették az állásukat, vagy nem tudják fizetni a hiteleiket. A kormány szerint ez átmeneti segítséget nyújthat. A Hitelkárosultak Egyesülete szerint sem jó megoldás hitelt hitelből finanszírozni, mert két év múlva mindent vissza kell fizetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.