BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Könnyítés a diákhiteleseknek

Két évig alacsonyabb törlesztőrészletet fizethetnek a válság miatt nehéz helyzetű adósok

A nehéz helyzetbe került diákhitelesek helyzetén javít az a kormányrendelet-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az érintettek – amennyiben szükséges – két éven keresztül csak a minimálbér hat százalékának megfelelő összeget törlesszenek.

Törlesztőrészletük könnyítését kérhetik azok a diákhitelesek, akik vállalják, hogy havonta a minimálbér jellemzően 6 százalékát – 4140 forintot – befizetik – hangzott el a Diákhitel Központ Zrt. mai sajtótájékoztatóján. A könnyítésre mindenkinek két éven keresztül lesz lehetősége, a most elfogadott kormányrendelet-módosítás szerint.

Ez a módosítás – hangzott el – azoknak a fiatal diplomásoknak nyújthat könnyebbséget, akiknek a válság miatt növekedtek a terhei, csökkent a jövedelmük. Kiss Péter társadalompolitikai miniszter utalt rá: mára hozzávetőlegesen kétszáz olyan ügyfélmegkeresés érkezett a Diákhitel Központhoz, amelyben a munkanélküliségre, megváltozott anyagi helyzetre hivatkozva kértek törlesztéskönnyítést az érintettek.

Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnöke elmondta: a szervezethez beérkezett jelzések alapján dolgozták ki a javaslataikat, és néhány hónap alatt megoldást sikerült találni a kialakult helyzetre. Miskolczi hozzátette: bár a Diákhitel Központhoz valóban nagyjából kétszáz megkeresés jutott el, a HÖOK-hoz beérkezett jelzések száma több ezer volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.