BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miben bízik a Toyota? Már "csak" 4,7 milliárdos veszteséget várnak

A Toyota 819 millió dolláros negyedéves veszteséget jelentett. A világ legnagyobb autógyártója ugyanakkor pozitív irányba módosított a pénzügyi évre vonatkozó prognózisain.

A korábban előrejelzett 5,8 milliárd dollárhoz képest a Toyota már csak 4,7 milliárd dolláros veszteséggel számol a 2010 márciusában végződő pénzügyi évben.

Április és június között a világ legnagyobb autógyártója 819 millió dollárnyi veszteséget halmozott fel, az elemzők szerint a vállalat eredményei jól tükrözik az agresszív költségcsökkentő lépéseket – jelenti az AP.

A cég az egész évre vonatkozó eladási terveit is felfelé módosította: a korábbi 6,5 millió helyett most 6,6 millió autó értékesítését prognosztizálja, elsősorban az állami támogatással segített hazai piacnak köszönhetően.

Ugyanakkor a Toyota vezetése kommentárjában hangsúlyozta: a fix költségek csökkentése ellenére a gyengélkedő piac és az erős jen jelentősen rontotta az eredményeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.