BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hozamok zuhannak: Elkapkodták az állampapírt

Állampapír. Szabályosan elkapkodták a tegnapi aukción a 12 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyeket (dkj). Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) 40 milliárd forint értékben hirdetett meg az állampapírból, az elsődleges forgalmazók azonban több mint ötszörösen túljegyezték a kincstárjegyeket: 216,3 milliárd értékben nyújtottak be ajánlatokat.

Az ÁKK ennek ellenére szigorúan csak a meghirdetett mennyiséget adta el a két héttel korábbinál 55 bázisponttal alacsonyabb, 6,99 százalékos átlaghozamon. Hasonlóan alacsony átlaghozam utoljára 2006 nyarán volt a 12 hónapos dkj-aukción.



A referenciahozamok 19–55 bázisponttal 6,8–7,69 százalék közé süllyedtek, és sokéves mélypontokra kerültek. A 3, 6 és 12 hónaposak több mint hároméves negatív csúcson jártak tegnap, a 3 és 5 évesek 2008 elején, a 10 éves tavaly augusztusban, a 15 esztendős pedig a múlt év végén volt hasonlóan alacsony.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.