Boeing–Airbus: patthelyzet

LÉGIHARC. Átadta a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak az előzetes döntését tartalmazó dokumentumot, amely az európai repülőgépgyártónak nyújtott állami támogatásokról foglal állást.

A szervezet egyben titkosította az ezeroldalas jelentést. A kiszivárgott információk szerint a jelentés illegálisnak minősítette az Airbus A380-as szuperjumbónak adott sokmilliárdos támogatást. Ugyanakkor az EU azt hangoztatja, hogy a kifogások 70 százalékát elutasította a WTO.

Az USA öt évvel ezelőtt jogtalan támogatások nyújtásával vádolta meg az uniót, amelyre az egy hasonló beadvánnyal válaszolt. Az európai panaszokkal kapcsolatos WTO-állásfoglalás a jövő év elején várható.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.