BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hol állhat meg az arany áresése? - Elemzés

Az arany árfolyama 1000 dollár alá szorult tegnap, a nemesfémek árfolyama jellemzően a dollár index- szel szemben mozognak, az amerikai deviza esése viszont megállt a héten, augusztus óta először kapaszkodott vissza a zöldhasú az euróval szemben: az 1,466-os szintre.

„Erősödik a dollár, miközben csökken a kőolaj ára, ez a két erő negatívan hat az arany mozgására” – fogalmaz Peter Fertig, a Quantitative Commodity Research szakértője.

Az arany azonnali jegyzése pénteken továbbnövelte a csütörtöki másfél százalékos értékzuhanást és 996 dollárig süllyedt.

Idén eddig 13 százalékot drágult a nemesfém, ezzel szemben a dollár-index 5,6 százalékot esett.

További esésre viszont most nem számítanak a szakértők, a Bloomberg hírügynökség által megkérdezett 21 kereskedő közül 14-en mondták azt, hogy az arany visszadrágul a jövő héten, 5-en számítottak további áresésre, míg 2 elemző semlegesen nyilatkozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.