BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milyen gyógyítási csomagra elég a biztosító pénze?

Amennyiben a gyógyszergyártók közfinanszírozott készítményeire kivetett 12 százalékos különadó több lesz a tervezettnél, azt a gyógyításra fordíthatják - ígérte az ágazat szakmai szervezeteinek a kormányfő.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár felméréséből az derült ki, hogy két éve negyedével csökkentett, jelenlegi 40 ezer aktív kórházi ágyból 4700 kihasználatlan. Ezek elsősorban a Közép-Magyarország régió kórházainak belgyógyászati osztályain vannak. Ugyanakkor 760 traumatológiai, kardiológiai és hematológiai ágy hiányzik. Így a tárca 4 ezer aktív ágy megszüntetését javasolja a regionális egészségügyi tanácsoknak.

Egyetért az ágazat átalakításával Rácz Jenő korábbi egészségügyi miniszter, ám sürgeti: mielőbb meg kell határozni a kormánynak, hogy milyen ellátást hogyan, miből, milyen várólisták engedélyezésével és hol kíván garantálni a közpénzekből. Ugyanis a gazdasági lehetőségeknek alárendelt költségvetésből ez a struktúra és az eddig megszokott szolgáltatási csomag nem tartható fenn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.